Pawel 58 249 Zgłoś ten post Napisano 21 Maj Byłem wczoraj zobaczyć co nowego, do miasta to jest mistrz 1 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
Marcin N 10 691 Zgłoś ten post Napisano 21 Maj No zajebisty ten "morski"A obok obniżony dla Ani. Szkoda że czarny. taptarapta 3 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
Pawel 58 249 Zgłoś ten post Napisano 21 Maj 2 minuty temu, Marcin N napisał: No zajebisty ten "morski" A obok obniżony dla Ani. Szkoda że czarny. W wersji ADV wygląda srogo. Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
Marcin N 10 691 Zgłoś ten post Napisano 21 Maj Daj mi spokój z ADVGdyby nie moje doświadczenie z ciężkim motocyklem adv, pewnie by u mnie stał już motocykl Dakarowego.Ale że miałem szczęście doświadczyć lekkości T7, wiem że nic większego nie jest mi potrzebne.F900GS w porownaiu do F850GS to bardzo dobry krok w zbijaniu wagi, ale wciąż kilkanaście kg więcej niż T7, Tuareg, czy Transalp.Doliczę zamontowane graty i zrobi się problem, ktorego nie podniosę, bo słabowity jestem taptarapta 2 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
TataKazika 1 731 Zgłoś ten post Napisano 21 Maj …. T7, Tuareg, czy Transalp.… taptarapta Jeździć testować próbować. Dla mnie z wymienione powyżej trojki dalej najbardziej podchodzi Tuareg … ( Oczywiście w innej klasie i wadze niż Afryka) … ale ja jestem troche odmieńcem. Sent from my iPhone using Tapatalk 3 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
Marcin N 10 691 Zgłoś ten post Napisano 21 Maj Afryki w ogóle nie biorę pod uwagę.Najmocniejszym kandydatem jest właśnie Tuareg. Względnie KTM 790/890 adventure ale... już są cięższeTransalp jakoś mnie nie chwycił za sercetaptarapta Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
TataKazika 1 731 Zgłoś ten post Napisano 21 Maj Uważam że nie ma się co tak bardzo przywiązywać do tych suchych danych. Do niedawna uważałem wagę za któryś z kolei parametr. Na dziś troche mi się zmienia, może to kwestia wieku, może kwestia próbowania czegoś innego. Z kolei z poruszanej wcześniej dwójki 890/norden zdecydowanie lepiej czułem się na nordenie. Tak czy tak myślę ze musisz pojeździć i po próbować i to nawet nie na godzinę na testach ale warto wypożyczyć na dzień lub wekend. Dostępność coraz większa, ceny nie zabiją. Ja na Tuaregu zrobiłem jakieś 600 km w 4 dni w skrajnie różnych warunkach, tu akurat potwierdziły się pierwsze odczucia z jazdy testowej. Fajna masa, przyzwoite ( jak dla mnie) zawieszenie, prowadzi się jak rower. Pomimo ze moto nie był mój i nie byłem specjalnie wjeżdzony nie pamietam żebym musial korygować jakiś zakręt, co na afryce czasem się zdarza ( większa moc miękkie zawszenie ) …dyskusyjny pozostaje silnik z uwagi na budowę - twin jak w 800-cie czyli kręcenie na obroty i mniejsza elastyczność niż w Afryce, Tenerce czy Nordenie. Ta charakterystyka silnika będzie lepsze na trasie a gorzej wypadnie w terenie. Ogólnie na trasę i do użytku mieszanego z przewaga asfaltu, postawił bym go przed Tenerą. ( ale jak pisałem wyżej, często mam troche odmienne spojrzenie i moja opinia raczej będzie w mniejszości). Wybór Tuarega na tę wycieczkę był świadomy, i trafiony. Mialem okazje zamienić się na tenere i stosunkowo szybko wróciłem do Tuarega, ( a z kolei mój współtowarzysz równie chętnie wrócił do tenreki). Sent from my iPhone using Tapatalk 3 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
Marcin N 10 691 Zgłoś ten post Napisano 21 Maj Mam świadomość że dane na papierze to nie wszystko Sam fakt ujeżdżania z powodzeniem T7, przy moim przeciętnym wzroście, o tym świadczy. Waga akurat dla mnie ma znaczenie, większe niz wysokość, bo lubię się zapuszczać, a najczęściej jestem wtedy sam.I choć bardzo chciałem kiedyś mieć AT odpuściłem. Za duży, za ciężki i nie do moich potrzeb.Niemniej dziękuję za cenne uwagitaptarapta 1 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
Marcin N 10 691 Zgłoś ten post Napisano 26 Maj Takie tam pitu pituhttps://www.jednoslad.pl/ktory-chinczyk-adv-jest-najblizszy-yamaha-tenere-700/taptarapta Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
Marcin N 10 691 Zgłoś ten post Napisano 13 Czerwiec Objeżdżam aż do Objezierza.Czuć różnicę we wszystkim w stosunku do wczorajszego malucha.QS działa znacznie lepiej.Bardzo fajnie jeździ Super trzyma się nogami przy jeździe na stojąco, bo kolana zapierają się o kanapę.Dla mojego wzrostu to chyba nawet nie trzeba riserów kierownicy. Z uwag: tylne sety do odkręcenia, a na ciasnych nawrotach nie czułem się tak pewnie. taptarapta 4 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
Marcin N 10 691 Zgłoś ten post Napisano 14 Czerwiec O... I Ania zrobiła mi jednotaptarapta 4 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
Marcin N 10 691 Zgłoś ten post Napisano 6 Lipiec Ania wciąż szuka i się nie ograniczataptarapta 3 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
mario2007 2 221 Zgłoś ten post Napisano 6 Lipiec Grubo idziecie Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
Marcin N 10 691 Zgłoś ten post Napisano 6 Lipiec Weź nie żartuj. Na co komu taka krowa. Ania badała nowe buty dla siebie, bo po kwietniowym urazie żadnych nie może założyć taptarapta Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
Marcin N 10 691 Zgłoś ten post Napisano 17 Lipiec A może tak?W sumie kibel chodzi nam po głowie od dłuższego czasu. Miał być nieduży klasyk z podestem, na dużych kołach i koniecznie z ABS. Min 125ccm max 250Co do ABS nie mam wątpliwości. Czy duże koła... zaczynam się łamać.Medley wiemy że za duży. Vespa primavera fifniejsza, ale nie dam takiej kasy za takiego piździka.Dałem ciała, bo uciekł nam fajny Liberty, choć nie bylo okazji sie przejechać.Może Sym, może Kymco albo Peugeot?A może ktoś ma cos fajnego w garażu za rozsądne piniondze lub propozycje? Lub może polecić jakiegoś sprzedawcę żeby nie trafić na paść taptarapta Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
Marcin N 10 691 Zgłoś ten post Napisano 20 Lipiec szukamy Piaggio Liberty 125 rocznik od 2017 z przebiegiem mniejszym niż 15kkm, w kolorze innym niż czarny. a może ktoś od nas ciąga sprzęty z DE? Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
Pawel 58 249 Zgłoś ten post Napisano 21 Lipiec 22 godziny temu, Marcin N napisał: szukamy Piaggio Liberty 125 rocznik od 2017 z przebiegiem mniejszym niż 15kkm, w kolorze innym niż czarny. a może ktoś od nas ciąga sprzęty z DE? Zbrusu nový 350 kubických centimetrů za 19900 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
mario2007 2 221 Zgłoś ten post Napisano 22 Lipiec Miałem dwa skutery w życiu - obie Hondy Jeżeli mogę cokolwiek polecić to PCX 125 . leci 102 na godzinę pali średnio 2-2,2 / 100 i ma start-stop . stajesz to się gasi odkręcasz gaz to bez szarpania odpala i odjeżdża . Katowałem to do roboty całe lato w 2015 roku i sprzedałem bo kupiłem Tigera . Mam kolegę szefa serwisu w Hondzie i on mówi to samo - nie ma lepszego 125 na rynku . Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
Marcin N 10 691 Zgłoś ten post Napisano 22 Lipiec Ma być klasyk z podestem. Typowy, klasyczny i nieduży kibel 125 lub 150 z ABS Piaggio LibertyKymco Like lub PeopleSym Fiddle lub SymphonyLambrettaPeugeot Django choć ten mi sie wydaje już za duży Pierwotnie miał być Piaggio Medley lub Honda SH ale po przymiarkach Ani, a potem przejażdżce Vespa Primavera sama przyznała że mniejszy jest jednak dla niej lepszy. taptarapta Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
mario2007 2 221 Zgłoś ten post Napisano 24 Lipiec Pamiętaj tylko że 150 jest niesprzedawalną pojemnością Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
Marcin N 10 691 Zgłoś ten post Napisano 24 Lipiec Też nie tak do końca. Schodzą schodzą. Ale tym to sie będę zajmować jak przyjdzie czas. Najpierw trzeba coś kupić. Choć chyba lepiej poczekać jeszcze miesiąc z kawałkiem i zaczną się promocje... oby...taptarapta 2 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
Pawel 58 249 Zgłoś ten post Napisano 25 Lipiec Też nie tak do końca. Schodzą schodzą. Ale tym to sie będę zajmować jak przyjdzie czas. Najpierw trzeba coś kupić. Choć chyba lepiej poczekać jeszcze miesiąc z kawałkiem i zaczną się promocje... oby...taptaraptaZ innej beczki, przez ten weekend masz pod nosem swieto japońskiej motoryzacji, nie wiem czy motorki tez tam są ale samochodów masa. Wysłane z mojego SM-S931B przy użyciu Tapatalka Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach