andman 1 Zgłoś ten post Napisano 22 Marzec 2011 Witam mam pytanko czy używać do jazdy off zbroi ?? czu po prostu jezdzicie w kurtkach.. jesli zbroje to jaka /?? te plastikowe ?? pancerniki ?? - niewygodna jest widzialem ostatnio cos takiego.. http://www.moto-akcesoria.pl/zbroja-och ... ld,p,38563 jakies opinie ?? czy nie bedzie za "słaba" na off road ?? Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
sledziuj 1 Zgłoś ten post Napisano 22 Marzec 2011 Gdy jest zimniej jeżdżę w kurtce z ochraniaczami bez zbroi. Latem bardziej crossowo ubieram zbroję na siatce pod bluzę crossową. Kiedyś zdarzyło mi się zakupić buzer Axo i był dla mnie super niewygodny. Był zbyt sztywny i czułem się jak zamknięty w pudełku. Co do zbroi, którą pokazujesz to wydaje się bardzo dobrze wykonana, ale trochę "delikatna". Ja po przeczytaniu informacji o zbrojach i ochraniaczach stwierdziłem, że najlepsza dla mnie będzie najzwyklejsza zbroja na siatce z plastikowymi ochraniaczami. Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
MiKo 978 Zgłoś ten post Napisano 22 Marzec 2011 jak najbardziej w off polecam zbroję pod kurtkę (latem samą zbroję) kiedyś latałem po poligonie w samej kurtce (w końcu ma ochraniacze nie ?) i skończyłem na SOR-że tak: za odszkodowanie z 4% uszcz. na zdrowiu ze złamanego obojczyka kupiłem (m.in) buzer acerbisa, taki: a to dlatego żeby przede wszystkim ochronić obojczyk - tak więc polecam zbroje z "pałąkami" na obojczyk czyli takie jak np. acerbis koerta lub ufo scorpion buzer jest mniej wygodny ale bardziej chroni (oprócz łokci), zbroja odwrotnie... jak to zwykle bywa niema uniwersalów. :? Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
pietroAT 9 Zgłoś ten post Napisano 23 Marzec 2011 hahaha MiKo oglądając Twoje foto z SORu i wiedząc jaki pomysłowy jesteś to czytają Twój wpis od razu myślałem,że ten gips to była Twoja pierwsza domorodna zbroja na moto :lol: a tu co? inna prawda :) Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
andman 1 Zgłoś ten post Napisano 23 Marzec 2011 mam zbroję ala ufo skorpion za 200 z allegro adrenaline .... ale jest strasznie niewygodna. myslalem o tej z motoakcesoria supershield... nie nada się ??:)) Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
cox 1517 Zgłoś ten post Napisano 23 Marzec 2011 MiKo obojczyk mozna na niezastapione trytki złożyc :) Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
Logan 2311 Zgłoś ten post Napisano 23 Marzec 2011 Ja jeżdżę w foxie. Zarówno na motku, jak i na rowerze (downhill/hardtail). Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
Pawel 35836 Zgłoś ten post Napisano 24 Marzec 2011 Ja jeżdżę w foxie. Zarówno na motku, jak i na rowerze (downhill/hardtail). A gdzie można jeżdzić downhill w Łodzi? :lol: W tym mieście nawet porządnego mostu nie ma :lol: Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
dakarowy 17231 Zgłoś ten post Napisano 24 Marzec 2011 Ja jeżdżę w foxie. Zarówno na motku, jak i na rowerze (downhill/hardtail). A gdzie można jeżdzić downhill w Łodzi? :lol: W tym mieście nawet porządnego mostu nie ma :lol: To może chociaż hardtail.. :lol: do tego już chyba mostu nie potrzeba :roll: :beer: Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
cykli 2931 Zgłoś ten post Napisano 25 Marzec 2011 W Łodzi proponuję Zdrowie naprzeciwko ZOO lub okolice wylotu na Warszawę przed Brzezinami... Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
Logan 2311 Zgłoś ten post Napisano 25 Marzec 2011 Kilka ładnych tras w Łagiewnikach, Górka na Rogach, Rudzka Góra. W downhillu masz 2 klasy- Full Susp. i Hardtail- w moim przypadku jest to Hardtail. Jeżdżę amatorsko dla własnej przyjemności- nie potrzebuję do tego tylnego zawieszenia, ani 20-metrowych dropów. Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
megagame 113 Zgłoś ten post Napisano 29 Marzec 2011 Ja mam Axo Dobremann. Bardzo dobra zbroja z ochraniaczem nerek i kręgosłupa. Wiele razy kręgosłup przetrwał dzięki niej. Raz mnie ochroniła przy czołówce z drzewem na ktm'ie. Na klacie złamałem gałąź grubości dłoni za nadgarstkiem i tylko delikatnie bolało. Potem tylko sąsiedzi skarżyli się, że drzewo zdewastowałem :/. Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
farurej 1 Zgłoś ten post Napisano 25 Maj 2011 Witam, jeździ ktoś może w zbroi Datex, czyli tej nieco podrobionej wersji Ufo scorpion? :D Poczytałem nieco na jej temat i wiadomo, że oryginału nie zastąpi, ale ponoć nawet nie jest tragiczna... myślę po zakupie i rozważam różne opcje :beer: Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
Stirlitz 0 Zgłoś ten post Napisano 25 Maj 2011 ja mam taki buzer :arrow: KLIK jest całkiem fajny i mogę go z czystym sumieniem polecić, przeżyłem w nim kilka gleb i przy każdej zawsze w pierwszej chwili zaskakiwało mnie, jak miękko przyglebiam :D Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
farurej 1 Zgłoś ten post Napisano 25 Maj 2011 hmmm... to chyba nie jest podróba Scorpiona :) wygląda i kosztuje tak, że raczej scorpion przy tym pewnie nawet nie podskoczy :D Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
alik 1736 Zgłoś ten post Napisano 25 Maj 2011 Jak kupiłem buzer Polisport. Sprawdza się na razie. Zaleta - można założyc pod lub na wszystko. Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
farurej 1 Zgłoś ten post Napisano 25 Maj 2011 a masz do niego ochraniacze łokci i pas nerkowy? Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
alik 1736 Zgłoś ten post Napisano 25 Maj 2011 Ochraniacze łokci mam w kurtce porządne, pas nerkowy ze wstydem przyznaję, że zaniedbałem i nie kupiłem. Ale można oba elementy dokupić. Łokcie ok 120 PLN a nerkowy nie wiem. Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
farurej 1 Zgłoś ten post Napisano 25 Maj 2011 nieźle wygląda ten Buzer Polisport, zwłaszcza model XP2 http://www.motocyklowo.pl/Buzer_Polispo ... -2288.html Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
alik 1736 Zgłoś ten post Napisano 25 Maj 2011 http://allegro.pl/buzer-polisport-xp2-p ... 00097.html ja dałem ca. 220 u importera. Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
farurej 1 Zgłoś ten post Napisano 3 Czerwiec 2011 Postawiłem na Acerbis koerta :lol: dzisiaj doszła, rozmiar M na mojej koguciej klacie i 182 cm wzrostu leży idealnie i poszerza bary jak należy :) :beer: Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
tomekm 1024 Zgłoś ten post Napisano 11 Marzec 2012 (edytowane) Latem wybieramy się w ciepłe (bardzo) rejony i zastanawiam się nad zmianą na ten czas kurtki na zbroję, myślę o takiej (Adrenaline Shell PRO MX) Jeździ ktoś w takiej? Warto/nie warto? Zbroja nie będzie do dzidowania po lesie, tylko do turystycznej jazdy po szutrze i asfalcie. Edytowane 14 Styczeń 2013 przez pitersc Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
dakarowy 17231 Zgłoś ten post Napisano 11 Marzec 2012 Latem wybieramy się w ciepłe (bardzo) rejony i zastanawiam się nad zmianą na ten czas kurtki na zbroję, myślę o takiej (Adrenaline Shell PRO MX) Jeździ ktoś w takiej? Warto/nie warto? Zbroja nie będzie do dzidowania po lesie, tylko do turystycznej jazdy po szutrze i asfalcie. Wczoraj jeździłem z Jakubem z Kaszub i miał dokładnie taką samą, zaliczył na niej podobno dwie gleby.. o nie po wczorajszym 3 gleby (ale te dwie podobno poważne) i mówił że poleca, też się nad nią zastanawiam, a własciwie jestem na nia zdecydowany, czekam teraz tylko na wolna monetę ;) Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
przemekdab 2688 Zgłoś ten post Napisano 11 Marzec 2012 Ja mam taką, ale na szczęście nie miałem okazji sprawdzić. Podobno lepsze są takie które nie mają połączenia na środku z przodu tylko gdzieś z boku pod pachą. Przód jest wtedy bardziej wytrzymały Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
MTBiker 2170 Zgłoś ten post Napisano 11 Marzec 2012 jakby ktos poszukiwal niezlej zbroi w niezlej cenie to mojego uzywanego 2 lata thora impact rig se bede sprzedawal Musze jakies foty zrobic bo nosi slady uzywania - oczka w siatce do zacerowania - ale swoje zadanie jak najbardziej spelnia katalogowo wyglda tak: Podwojny pas na brzuchu, zapinany z boku, odpinany zółw na plecach Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach