Piotreo 1 729 Zgłoś ten post Napisano 27 Czerwiec 2020 Jak w tytule - wejdę w posiadanie drogą kupna, barteru itp. - gumowe nakładki na podnóżki w F800 GS. Info tutaj lub dzwonić pls. Dzięki Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
Pawel 51 625 Zgłoś ten post Napisano 28 Czerwiec 2020 @TataKazika ma jak wynika z fb Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka 1 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
KaeS 10 454 Zgłoś ten post Napisano 3 Lipiec 2020 A co dają te gumowe nakładki? Jaka jest różnica z nimi i bez nich? Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
artex 8 422 Zgłoś ten post Napisano 3 Lipiec 2020 Sporo zależy od podnóżków i butów w jakich jeździsz, no i po czym jeździsz. Ja wolę z gumami, bez gum to na off. 1 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
KaeS 10 454 Zgłoś ten post Napisano 3 Lipiec 2020 Kupiłem motocykl bez tych nakładek dlatego pytam. We wcześniejszym też ich nie było. Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
artex 8 422 Zgłoś ten post Napisano 3 Lipiec 2020 To daje parę punktów do PRO. 2 1 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
KaeS 10 454 Zgłoś ten post Napisano 3 Lipiec 2020 U Chińczyka są za 65 zł https://pl.aliexpress.com/item/32841616128.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.65605e00V5Gv1J&algo_pvid=2a122cf0-076c-447c-b68d-4466bc6158cf&algo_expid=2a122cf0-076c-447c-b68d-4466bc6158cf-4&btsid=0b0a182b15937698839735084eab9c&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_,searchweb201603_ Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
artex 8 422 Zgłoś ten post Napisano 3 Lipiec 2020 Ja staram się zrozumieć kupowanie rzeczy u chińczyka... ale do motocykla to naprawdę warto się powstrzymać Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
arthurr 5 153 Zgłoś ten post Napisano 3 Lipiec 2020 @artex, nie życzę ci przekonania się, że brak gum to nie tylko punkty do PRO. Ja już raz prawie połamałem nogę, jak mi się ześliznęła z gumy po przejeździe przez wodę. Jeśli ktoś w ogóle nie wstaje z siodła i nie zdarza mu się nigdzie i nigdy przejeżdżać na stojąco - wtedy ok. Gumy są wygodniejsze, niwelują wibracje i nie niszczy się podeszwa buta. Co do kraju producenta.. jestem przekonany że z jakim znaczkiem by te gumy nie były, są produkowane w jednym kraju.. 4 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
artex 8 422 Zgłoś ten post Napisano 3 Lipiec 2020 (edytowane) @arthurr może mało dosadnie, ale napisałem, że to zależy po czym się jeździ. Ja dużym GS wyłącznie asfalt i mam tam gumy, w Husce nie mam opcji z gumami i nie ma opcji, żebym nie założył butów enduro. W znaczącej większości moich wywrotek, to właściwie tylko dolna część nogi ma ciężko. Z punktami PRO, ironizuję, bo naprawdę mało kto zabiera i umie jeździć dużymi motocyklami w terenie, no i każdy z nas zupełnie co innego uważa za OFF. O wstawaniu z siodła też można podyskutować, wiele osób robi to właśnie w wersji PRO, czyli wyprostowany jak struna na podwyższonej kierze, z usztywnionym ciałem, gdzie kłopoty to tylko kwestia czasu, już lepiej jak by zostawił tyłek na siedzisku. Poza tym motocykl warto ustawić pod nawierzchnię po której zamierzamy i jeździć i ciągle te ustawienia dostosywać, jeżeli okazyjnie zjeżdżam z asfaltu to po co mam gumy ściągać? Do chińczyków mam "pretensję" o zeszmacenie oznaczenia CE, które w założeniach jest bardzo fajne i naprawdę działo, do póki Chińczycy nie zrobili z tego patologii i teraz jest to nic nie warte i potocznie oznacza "china export". Jest znacząca różnica czy chińczyk produkuje dla zachodniego koncernu, czy ukradł produkt i samodzielnie sprzedaje swoją podróbkę. Edytowane 3 Lipiec 2020 przez artex 2 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
KaeS 10 454 Zgłoś ten post Napisano 3 Lipiec 2020 Ale co to są punktu do PRO? 99% moich wyjazdów to asfalt, myślę też o zwaleniu scoutów bo mnie wkurza ich hałas podczas jazdy. Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
Pszemo 8 350 Zgłoś ten post Napisano 3 Lipiec 2020 Punkty lansu dla twardzieli 1 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
xel 3 363 Zgłoś ten post Napisano 3 Lipiec 2020 37 minut temu, artex napisał: Arthur71 Chyba złego arthura oznaczyłeś 1 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
arthurr 5 153 Zgłoś ten post Napisano 3 Lipiec 2020 @artex, masz rację, nie znam się, mam tylko jeden motocykl, no i gonię za punktami PRO Nie wiem co mi odbiło żeby się wymądrzać Przepraszam... Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
strażowy 920 Zgłoś ten post Napisano 3 Lipiec 2020 podnóżki bez gum dla kierownika zwłaszcza poza asfaltem to i owszem, choć oryginały że tak powiem małoplatformiaste są. Jeśli ktoś potrzebuje do twardego buta solidnego podparcia to lepiej chyba drugą parę ustrugać i stosować zamiennie w zależności od potrzeb na konkretnym przejeździe...podmiana przy użyciu multitoola to jedna zawleczka won i sworzeń , całe 5 minut roboty na obie strony Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
artex 8 422 Zgłoś ten post Napisano 3 Lipiec 2020 42 minuty temu, arthurr napisał: @artex, masz rację, nie znam się, mam tylko jeden motocykl, no i gonię za punktami PRO Nie wiem co mi odbiło żeby się wymądrzać Przepraszam... Rozmawiamy, mój błąd, że nie dałem na końcu zdania. Ja naprawdę nie umiem jeździć w terenie dużym GS, jestem na to za niski i za słaby fizycznie. Większość moich wypowiedzi jest sarkastyczna, co nie jest najlepszą formą komunikacji w Internecie, bo nie ma jak to odróżnić. Poza ostatnim zdaniem, że duży GS i teren to dla mnie stres i walka a chyba nie o to chodzi 1 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
Arthur71 2 675 Zgłoś ten post Napisano 3 Lipiec 2020 Chyba złego arthura oznaczyłeś Dobrego, ale mogę się udzielić - raz gumy zdjąłem i wrzuciłem do kufra, bo miałem advenczery pro wzbogacone 2 cm gliny na nogach i się trochę ślizgałem na podnóżkach. Poslaná z telefonu bez zdravého rozumu 1 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
xel 3 363 Zgłoś ten post Napisano 3 Lipiec 2020 Dobry, zły, wszystko jest względne To ja raz zdjąłem, jak jechałem za dobrym/złym @arthurrem i jakoś już tak zostało, że nie założyłem. Natomiast nadmiernego zużycia podeszew butów nie zauważyłem, może źle trzymam nogi na podnóżkach Obawiam się, że prędzej mi gore w advenczerach padnie, niż podnóżki podeszwy uszkodzą. 1 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
arthurr 5 153 Zgłoś ten post Napisano 3 Lipiec 2020 Najważniejsze, że przegadaliśmy, dlaczego czasem bez gumek lepiej niż z I odwrotnie :P 1 2 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
Pszemo 8 350 Zgłoś ten post Napisano 3 Lipiec 2020 W każdym razie, jak ktoś potrzebuje, to i ja mam na półce. Zdałem je, bo w porządnych butach biegów nie szło ogarnąć i tak leżą 3 lata. No chyba że guma już sparciała, to może wyrzucić do śmieci Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
Pawel_Ryki 67 Zgłoś ten post Napisano 3 Lipiec 2020 Ostatnio te gumy założyłem i jakoś tak słabo szła zmiana biegów i hamowanie tylnym na stojąco, te wszystkie wajchy nisko i daleko.... dla mnie lepiej bez gumki 1 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
KaeS 10 454 Zgłoś ten post Napisano 3 Lipiec 2020 Dla mnie i bez gum na stojąco ciężko idzie zmiana biegów a tym bardziej hamowanie tylnym, aby to zrobić prawie zawsze muszę przysiąść, dlatego chciałbym zobaczyć jak jeździ się z tymi nakładkami, ponoć drgania nie przenoszą się tak na kolana, co odczuwam przy dłuższej jeździe. Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
artex 8 422 Zgłoś ten post Napisano 3 Lipiec 2020 Z dźwignią hamulca to bywa rożnie, ale tę od zmiany biegów to macie regulowaną Z bolącymi kolanami to bym obstawiał kąt ugięcia, czyli np sety w dółx a nie gumy, które ci jeszcze "podniosą nogę":. 2 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
KaeS 10 454 Zgłoś ten post Napisano 3 Lipiec 2020 No jak cztery godziny nie schodzi się z motocykla to ja już sam nie wiem ale zawsze będę mógł je zdjąć. Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
Pawel_Ryki 67 Zgłoś ten post Napisano 3 Lipiec 2020 W zewzlym roku przejechalem 2500km w 5 dni bez gum i nie czulem nic w kolanach, faktycznie wygodniej jak nogi nizej Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach