Mario 6na9 7 465 Zgłoś ten post Napisano 17 Grudzień 2020 Sobota. Noc spędzamy w Tylawie na kwaterze w której nocowałem jadąc i wracając z Rumunii. Trzy podejścia w Krempnej bez sukcesu, zadzwoniłem i znalazł się ostatni pokój w piwnicy. Nastąpiła też zmiana planów, bo skoro cofnęliśmy się z Beskidu Niskiego to dalej polecimy Słowacją. Przekraczając granicę już po kilku kilometrach zbliżamy się do miejsca w którym w czasie II Wojny Światowej rozegrała się najkrwawsza bitwa pancerna. Jedziemy i widzimy na polach poustawiane czołgi i armaty. Centralne miejsce ze swego rodzaju muzeum/skansenem znajduje się niedaleko miejscowości Svidnik. Tuż przy drodze znajduje się pomnik. Potem trzeba jechać drogą widoczną z tyłu zdjęcia i dojeżdżamy do Doliny Śmierci. Dalej jedziemy w kierunku Krynicy Zdrój. Pogoda sprzyja, droga pusta i fajna krajobrazowo. Miód, malina i orzeszki aż do Krynicy gdzie zastajemy tłum ludzi i jeden wielki korek. Udajemy się na świeżutką atrakcję miasta. Wieża widokowa - trochę drogo, ale wg mnie warto. Ciągniemy dalej przez okolice Zakopanego, Chochołów i gdzieś na wiosce znajdujemy fajny nocleg. Kuzynka właścicielki w sąsiednim domku świętuje 18 urodziny. Namawiam Bartka ale on nieśmiały bo same dziewczyny, nie wypada i takie tam. Szkoda że to nie była 40 albo wieczór panieński. Niedziela. Raniutko startujemy prosto do domu. Wagary, wagarami ale na poniedziałek trzeba być przygotowanym do szkoły. Wspaniale spędzony czas z synem. Bartek przeszczęśliwy. Kask stoi na półce w centralnym miejscu jego pokoju. Dzięki za uwagę. 13 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
KaeS 10 465 Zgłoś ten post Napisano 17 Grudzień 2020 3 minuty temu, Mario 6na9 napisał: Kask stoi na półce w centralnym miejscu jego pokoju. Ciuchy bartkowe pewnie także byłe Twoje . Kwatera w Tylawie jest niezawodną. Dukielską miasoróbkę mam w planach od dawna. 1 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
Marcin_Krk 2 722 Zgłoś ten post Napisano 17 Grudzień 2020 7 minut temu, Mario 6na9 napisał: Wspaniale spędzony czas z synem. Bartek przeszczęśliwy. Kask stoi na półce w centralnym miejscu jego pokoju. No i o to w tym wszystkim chodzi 9 minut temu, Mario 6na9 napisał: Ale koszulka jakaś taka nieaktualna... 1 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
Mario 6na9 7 465 Zgłoś ten post Napisano 17 Grudzień 2020 Ta koszulka przez osiem lat nie została zamieniona na koszulkę Transalp Club więc jest jak najbardziej aktualna. 2 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
Pawel 55 835 Zgłoś ten post Napisano 18 Grudzień 2020 10 godzin temu, Marcin_Krk napisał: No i o to w tym wszystkim chodzi Ale koszulka jakaś taka nieaktualna... Ta koszulka jest jak ze smyka, rośnie razem z Mariuszem 3 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
strażowy 920 Zgłoś ten post Napisano 20 Grudzień 2020 Kolejny rozdział śmigania po południowej Polsce - super ...tym czasem i planowanie jazdy jak temperatura ustabilizuje się powyżej 6st.C 1 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
Mario 6na9 7 465 Zgłoś ten post Napisano 20 Sierpień 2022 BARTEK - NOWY ROZDZIAŁ. Syn, mój starszy zrobił prawo jazdy A2. Prawko odebrane w poniedziałek, wieczorem zrobione 50 kilometrów żeby zapoznać się z maszyną a w czwartek wyjazd. Męski wyjazd, ojciec - synowie. Beskid Żywiecki, Beskid Niski, Bieszczady. Bartek prowadzi. Droga była celem więc zdjęć mało. Drzewica Zamek. Okiennik Wielki. Pałac we Włodawicach. Pałac w Tworkowie. Mega. Wisła. Bieszczady. Zrobione ok 1500 km z czego ok 400 w deszczu i ok 400 w trybie awaryjnym w sześć dni. Bartek miał niezłą zaprawę na start. Bartek wg mnie będzie świetnym motocyklistą. Czuje to, a do sprawy podszedł bardzo poważnie bo oprócz prawka kupił i przeczytał dwie książki o technice jazdy motocyklem. Teoria jest, praktykę zaczynamy. Aaaa........ Maszyna Bartka. BMW 310GS. Nie bardzo wiem jak to Wam przekazać ale szczęście moje jest ogromne. Bartkowi życzę szerokości. Ps. Mama/żona chociaż z rezerwą to jednak widząc szczęście Bartka akceptuje sytuację. Szerokości. 14 1 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
Jarek 23 500 Zgłoś ten post Napisano 20 Sierpień 2022 Jak coś to po tym a2 może przywitalnia? 1 1 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
Mario 6na9 7 465 Zgłoś ten post Napisano 20 Sierpień 2022 5 minut temu, Jarek napisał: Jak coś to po tym a2 może przywitalnia? Daj spokój, zabroniłem mu wchodzić na nasze forum 8 3 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
dakarowy 26 649 Zgłoś ten post Napisano 20 Sierpień 2022 Gratki ojciec! ..ale głównie dla syna Zapewne fajnie jest mieć pasję, którą można łączyć z najbliższymi Wysłane z mojego SM-A525F przy użyciu Tapatalka 2 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
artex 8 451 Zgłoś ten post Napisano 20 Sierpień 2022 Mega extra, jak potrzeba młodych w tym hobby! 1 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
Bodek 3 630 Zgłoś ten post Napisano 21 Sierpień 2022 (edytowane) Super, zazdraszczam! EDIT: Chyba nadszedł czas na prawdziwy test. Bierz młodego na zlot do Rutkosa. Edytowane 21 Sierpień 2022 przez Bodek 2 2 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
KaeS 10 465 Zgłoś ten post Napisano 21 Sierpień 2022 1 godzinę temu, Bodek napisał: Super, zazdraszczam! EDIT: Chyba nadszedł czas na prawdziwy test. Bierz młodego na zlot do Rutkosa. Weź swego Twój przynajmniej będzie jak pampers, nic Sylwia z niego nie wyciśnie. Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
Pawel 55 835 Zgłoś ten post Napisano 21 Sierpień 2022 Czad komando ! Wysłane z mojego SM-G780F przy użyciu Tapatalka 1 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
cykli 4 048 Zgłoś ten post Napisano 28 Październik 2022 No to mam za swoje ...mój młodszy, Maks, właśnie zdał egzamin na A1. No i szukamy jakąś 125ccm i do 15KM mocy...mamy czas do wiosny, więc gdyby ktoś-coś miał na ofertę to proszę o wiadomość - może być oczywiście na priv. Budżet tak do ok. 10 tys. Ważne żeby młody wdrażał się przez najbliższe 1-2 sezony do poważniejszej jazdy i nie zrobił sobie krzywdy. Obowiązkowo ABS, raczej na asfalt. Dla niskiego (170cm) jeźdźca. 5 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
lcoo 5 889 Zgłoś ten post Napisano 28 Październik 2022 Nie bardzo wiem jak to Wam przekazać ale szczęście moje jest ogromne. Bartkowi życzę szerokości. Ps. Mama/żona chociaż z rezerwą to jednak widząc szczęście Bartka akceptuje sytuację. Szerokości. Wcześniej nie widziałem tego tematu, ale teraz czytając rozumiem rozterki ojca... jak w tym tygodniu moja 3 letnia gwiazda bojąca się hałasu kosiarki, wiertarki itp. powiedziała mi, że ona to chce się tym przejechać. A nie będziesz się bała? Nie! 500m 3km/h i stwierdziła że fajnie. W poniedziałek 31 przedszkole zamknięte, więc mi oznajmiła, że jedzie ze mną motorem ! Mina żony bezcenna 5 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
Mario 6na9 7 465 Zgłoś ten post Napisano 5 Maj 2024 MAJÓWKA 2024. Plan był bardziej ambitny i byłaby nowa relacja. Niestety Bartek nie dostał urlopu więc pociągnąłem z Marcinem. Warszawa - Szklarska Poręba - Ustroń - Przelot przez Słowację - Bieszczady - Roztocze. Dużo jechania, dużo natury, trochę zwiedzania i sporo frajdy. Zrobione 2138 kilometrów w siedem dni. Na Słowacji trafiliśmy na zlot Skody a w Bieszczadach na zlot Fiat 126p. Pięknie spędzony czas z synem. Na zakończenie. Trochę goryczy w beczce miodu. Zwiedzając ,,Czołgi,, w Svidniku Marcin zauważył że nie ma żadnego wandalizmu, żadnego graffiti, stół z fotowoltaiką do ładowania telefonów w całości itd. To było o Słowakach. Teraz o Polakach. Nóweczka wieża widokowa (wg mnie genialny pomysł że jest w kształcie pocisku) a tam dwa napisy ,, tu byłam ......,, i dwie polskie naklejki w tym jedna z forum motocyklowego. 9 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
gsdakar 2 818 Zgłoś ten post Napisano 6 Maj 2024 Super zdjęcia !Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro 1 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
jasinek 6 148 Zgłoś ten post Napisano 9 Maj 2024 Fajne fotki, a teraz trochę goryczy, mogłyby być podpisane 2 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
Mario 6na9 7 465 Zgłoś ten post Napisano 9 Maj 2024 Godzinę temu, jasinek napisał: Fajne fotki, a teraz trochę goryczy, mogłyby być podpisane Na pierwszym Mariusz, na drugim Marcin. Wystarczy?!!! 2 1 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
Pawel 55 835 Zgłoś ten post Napisano 9 Maj 2024 Gdzie to jest i co to jest? Wysłane z mojego SM-S901B przy użyciu Tapatalka Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
Mario 6na9 7 465 Zgłoś ten post Napisano 9 Maj 2024 Twierdza Przemyśl, Bolestraszyce Fort XIII ,,San - Rideau,,. 3 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach