Geoborek 447 Zgłoś ten post Napisano 30 Czerwiec 2021 Może ktoś poleci warsztat samochodowy, który ogarnia system AdBlue w Audi A4 B8, Łódź lub okolice? Nie każdy warsztat chce w tym się grzebać, serwis nie szuka usterki tylko chce wymieniać pompę z całą resztą bo tak najłatwiej a czasem to tylko sterownik lub inna pierdoła szwankuje. Może ktoś coś??? Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
mario2007 2 131 Zgłoś ten post Napisano 30 Czerwiec 2021 Ja pracuję w serwisie , Opla ale to bez różnicy . Walka z tym nie istnieje , to się wymienia . Pompa ze zbiornikiem i czujnikiem jest jednym elementem , jak coś się wysra to całość 2-4 klocki w zależności od modelu . Euro 6 pozdrawia . Ale ... Jest możliwość ominięcia systemu ad blues wraz z nox-ami , kolegą to robi namiętnie w budach renault i opla . Zapytam jak z audi .Wysłane z mojego M2004J19C przy użyciu Tapatalka Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
TataKazika 1 421 Zgłoś ten post Napisano 30 Czerwiec 2021 Poszperaj w goglach albo na forach vw/audi, każda marka ma swoje kruczki, Dla grupy Psa (citroen/Peugeot) zbiorniki się rozszczelniają i pompa choć dobra nie zrobi podciśnienia, pompa w komplecie i całość do wymiany, ale podobno gdzieś regenerują te zbiorniki. ASO się żadnych regeneracji i grzebania nie tyka tylko wymienia z prostego powodu, trzy razy zadziała czwarty raz się wysra, a społeczeństwo tera roszczeniowe potem są reklamacje, pisania do centrali itp i punkty w rankingach jakościowych lecą ... takie czasy Panie. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
Geoborek 447 Zgłoś ten post Napisano 30 Czerwiec 2021 Dzięki za odzew. Na forach się już naczytałem, oczywiście najczęściej w użyciu emulator, pojawiły się też firmy zajmujące się regeneracją. Chciałoby się zachować sprawny układ więc chyba pozostanie wymiana całości. Samochód jeździ, nawet komunikat o dystansie do przejechania potrafi się zresetować z 700 km np. do 900 km no ale to nie robota - trzeba naprawić. Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
ben 5 339 Zgłoś ten post Napisano 11 Lipiec 2021 Wykoduj to ustrojstwo... Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
lcoo 5 661 Zgłoś ten post Napisano 22 Lipiec 2021 Dlatego ja nadal jeźdżę 11 rok tym samym poczciwym a4b6, a wcześniej zmieniałwm auto max co rok. Dla jednych zabytek, dla innych to do czego samochód jest przeznaczony A dzisiaj wskoczyło okrągłe 700000km, następna wymiana rozrządu przy 800000km.Pozdrawiam 8 1 1 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
xel 3 540 Zgłoś ten post Napisano 22 Lipiec 2021 Zacnie. Benzyna czy gnojówka?Wytapatalkowano z magicznego pudełka. Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
lcoo 5 661 Zgłoś ten post Napisano 22 Lipiec 2021 Diesel Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
xel 3 540 Zgłoś ten post Napisano 22 Lipiec 2021 Głupie pytanie, kto by do takich przebiegów benzynę kupował... 1 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach