arthurr 5 108 Zgłoś ten post Napisano 1 Sierpień 2022 Tak, wiem. Najprościej byłoby ogarnąć dominatora. Tyle że... No jakoś nie.Stanęło więc na tym: Wysłane z mojego HTC U11 przy użyciu Tapatalka Motocykl dla Moniki. Wizja dojrzewała już od jakiegoś czasu. Pierwsza styczność z fmx to zakup przez forumowego kolegę (może się ujawni). Próby jezdne potwierdziły, że coś może z tego być. Potem szukanie egzemplarza.. Ludzie powariowali z cenami starych łupów... Ale w końcu, przy pomocy dobrego człowieka (dzięki@coolluk) baza stanęła w garażu.Minęło kilka weekendów, odbyły się różne czary, i... Wysłane z mojego HTC U11 przy użyciu Tapatalka 9 1 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
arthurr 5 108 Zgłoś ten post Napisano 1 Sierpień 2022 To tak naprawdę stage 0,9 - do normalnego użytkowania brakuje dwóch dziurek Będą jeszcze 2 modyfikacje poprawiające walory użytkowe (mam, nadzieję).Póki co - mi się podoba, kierowniczce również, to i pokazuję, co się udało wyrzeźbić Wysłane z mojego HTC U11 przy użyciu Tapatalka 5 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
dakarowy 24 741 Zgłoś ten post Napisano 1 Sierpień 2022 Czyli pomysł z Dominatorem odszedł do lamusa? fajnie, że się udało coś sensownego kupić, wyrzeźbić i do tego kierowniczka jest zadowolona to prawie jak wygrać w totolotka To opisz już tu dokładniej te modyfikacje, bo koło to widać, ale co np. z zawieszeniem przednim? No i jakie to ma interwały serwisowe, a na koniec najważniejsze... jaki olej? Wygląda elegancko, jak ajp zmieszany z huską A.. no i co to za lampa, a w zasadzie cała czacha? Wysłane z mojego SM-A525F przy użyciu Tapatalka Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
arthurr 5 108 Zgłoś ten post Napisano 1 Sierpień 2022 Koło z dominatora plus kombinacje z łożyskami, tarczą i dystansowaniem W przednim zawiasie lżejszy olej. Tylny amor od dominatora Stelaż własnej roboty Szyba od Rade Garage z Czech czy tam innej Słowacji, lampa od chińczyków plus duuuzo samozaparcia żeby to zawiesić. No i dużo pomniejszych dupsów. 2 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
coolluk 6 562 Zgłoś ten post Napisano 1 Sierpień 2022 Śliczniutka - cacuszko Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
arthurr 5 108 Zgłoś ten post Napisano 1 Sierpień 2022 56 minut temu, dakarowy napisał: Czyli pomysł z Dominatorem odszedł do lamusa? Jednak nietrzeźwy byłeś jak gadaliśmy... To od początku miał być fmx, dominator wygląda po prostu staro :P 2 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
dakarowy 24 741 Zgłoś ten post Napisano 1 Sierpień 2022 Jednak nietrzeźwy byłeś jak gadaliśmy... To od początku miał być fmx, dominator wygląda po prostu staro Chyba Ty Coś tam wspominałeś o fmx, ale Monika .. o ile pamiętam wspominała o Dominatorze.. nieistotne, najważniejsze że plan się zrealizował, teraz czekam(y) na foty z zabaw w terenie .. jakieś relacje.. czy coś Wysłane z mojego SM-A525F przy użyciu Tapatalka 1 1 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
coolluk 6 562 Zgłoś ten post Napisano 1 Sierpień 2022 Takie krótkie podsumowanie i wrażenia z mojej strony 1. Kultura pracy silnika - zajebista to honda ... 2. Skrzynia biegów - nadal honda ... wszystkie pierd---cia z Rotaxa odchodzą w niepamięć... 3. Wydech - Honda ... 4. Zawieszenie - przód 50mm więcej niż w Husce 5. Moc - Huska wiadomo mocniejsza ale moment w FMX robi robotę na nasze wyjeby mocno wystarczający 6. Gaźnik ? - Są tutaj tacy którzy chwalą ssanie i lubią kręcić kranikiem - do oceny własnej 7. Brak ABS ? - Dla wielu będzie to zaleta W oryginale z przodu muzeum z tyłu liceum - po instalacji wieży - cacko !!! Gratulacje samozaparcia i niech kręci kilometry !!! - czekam zobaczyć na żywo ! 2 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
dziunek69 1 109 Zgłoś ten post Napisano 2 Sierpień 2022 Kultura pracy tej jednostki po prostu zamiata. Jak ktoś lubi takie niuanse, to będzie stał i słuchał. Można zrobić jednak silnik na 1 tłoku który nie napier....a. Mogła by Honda zrobić coś w tej pojemności aby pogromić KTM i Huskę. Wyszło bardzo pięknie, widzi mi się ta koncepcja. Tylko ta przednia opona to jakieś super enduro, strasznie maleńkie te kosteczki. Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
arthurr 5 108 Zgłoś ten post Napisano 2 Sierpień 2022 2 godziny temu, dziunek69 napisał: Tylko ta przednia opona to jakieś super enduro, strasznie maleńkie te kosteczki. To ostatnia opona z serii którą mieliśmy do Grecji, Monika też jedną taką zjeździła. Leży to czemu nie założyć Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
dziunek69 1 109 Zgłoś ten post Napisano 2 Sierpień 2022 (edytowane) Godzinę temu, arthurr napisał: To ostatnia opona z serii którą mieliśmy do Grecji, Monika też jedną taką zjeździła. Leży to czemu nie założyć Tak mi mów. Osłony goleni od czego dobrałeś? Edytowane 2 Sierpień 2022 przez dziunek69 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
coolluk 6 562 Zgłoś ten post Napisano 2 Sierpień 2022 3 godziny temu, arthurr napisał: To ostatnia opona z serii którą mieliśmy do Grecji, Monika też jedną taką zjeździła. Leży to czemu nie założyć A na mojego tractionatora krzywo patrzył Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
arthurr 5 108 Zgłoś ten post Napisano 2 Sierpień 2022 4 godziny temu, dziunek69 napisał: Tak mi mów. Osłony goleni od czego dobrałeś? Od niczego. Takie były. To oczywiście ori osłony, któryś z poprzedników po prostu wyciął błotnik 1 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
abwehry 423 Zgłoś ten post Napisano 5 Sierpień 2022 Dnia 1.08.2022 o 16:30, arthurr napisał: Stanęło więc na a styczność z fmx to zakup przez forumowego kolegę (może się ujawni)... Kolega to ja :-) Dnia 1.08.2022 o 21:39, coolluk napisał: Takie krótkie podsumowanie i wrażenia z mojej strony 1. Kultura pracy silnika - zajebista to honda ... 2. Skrzynia biegów - nadal honda ... wszystkie pierd---cia z Rotaxa odchodzą w niepamięć... 3. Wydech - Honda ... 4. Zawieszenie - przód 50mm więcej niż w Husce 5. Moc - Huska wiadomo mocniejsza ale moment w FMX robi robotę na nasze wyjeby mocno wystarczający 6. Gaźnik ? - Są tutaj tacy którzy chwalą ssanie i lubią kręcić kranikiem - do oceny własnej 7. Brak ABS ? - Dla wielu będzie to zaleta Ad1. to fakt... Rotax to przy tym traktor Ad2. Nie ma porównania . . .Ad6. Ziąfą nas tylko podpuszczał, żeby znowu stać przy dystrybutorze i szydzić:"Ile Ci spaliła? 7?... Mój ktm tylko 2,5!" :-) Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
TataKazika 1 352 Zgłoś ten post Napisano 31 Sierpień 2022 Dnia 5.08.2022 o 21:36, abwehry napisał: .Ad6. Ziąfą nas tylko podpuszczał, żeby znowu stać przy dystrybutorze i szydzić:"Ile Ci spaliła? 7?... Mój ktm tylko 2,5!" :-) ... to następnym razem powiedz mu żeby poszedł zobaczyć czy mu z wyprzęglika nie cieknie A co do sprzętu i roboty - prezentuje się "jak by nowocześniej" od domatora a już po przeróbce wogółe petarda, szkoda tylko że trzeba tyle roboty w to włożyć. Artur kawał dobrej roboty odwaliłeś. Fakt honda mogła by coś w tym segmencie zrobić, coś mniej "elektoronicznicznego" od Afryki ale większego niż crf 300. Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach