artex 8 452 Zgłoś ten post Napisano 12 Lipiec 2024 Idzie trend na automaty, nie wiem kto im kazał te automaty robić, ja generalnie jestem za, w większości przypadków da się opędzić asfalt bez zmiany biegów ale brak sprzęgła to dla mnie gigantyczna strata. Sprzęgło w motocyklu się fajnie używa, jest ono zaprojektowane do ślizgania, to w końcu odróżnia moto od samochodu, szczególnie się przydaje jak jest coś b. technicznego czy moto ciężkie z pasażerem, więc jak już chcą robić te automaty, to niech tam zostanie też sprzęgło aby jak trzeba, była kontrola nad momentem obrotowym z silnika. Niestety jak ktoś przeskakuje małe pojemności i wskakuje od razu na mastodonty, nie zdaje sobie sprawy ile fajnych rzeczy dzięki modulacji sprzęgłem można zrobić. Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
coolluk 13 347 Zgłoś ten post Napisano 12 Lipiec 2024 3 godziny temu, artex napisał: Idzie trend na automaty, nie wiem kto im kazał te automaty robić, ja generalnie jestem za, w większości przypadków da się opędzić asfalt bez zmiany biegów ale brak sprzęgła to dla mnie gigantyczna strata. Sprzęgło w motocyklu się fajnie używa, jest ono zaprojektowane do ślizgania, to w końcu odróżnia moto od samochodu, szczególnie się przydaje jak jest coś b. technicznego czy moto ciężkie z pasażerem, więc jak już chcą robić te automaty, to niech tam zostanie też sprzęgło aby jak trzeba, była kontrola nad momentem obrotowym z silnika. Niestety jak ktoś przeskakuje małe pojemności i wskakuje od razu na mastodonty, nie zdaje sobie sprawy ile fajnych rzeczy dzięki modulacji sprzęgłem można zrobić. tak automatyczna to moze być pralka Polecam spróbować wszystkiego i pójść swoją drogą Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
Jarek 24 362 Zgłoś ten post Napisano 12 Lipiec 2024 Godzinę temu, coolluk napisał: tak automatyczna to moze być pralka Polecam spróbować wszystkiego i pójść swoją drogą Teraz drogi drogie. Nie każdego stać na swoją... 1 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
KASKADER MARIO 8 261 Zgłoś ten post Napisano 12 Lipiec 2024 22 godziny temu, dakarowy napisał: Na tą 60tkę to sam będziesz Fat Boy, więc nawet nie bedziez potrzebował harego Taaaa. Trzy razy na basenie byłem. No co prawda w miesiącu, ale przecież nie można przeginać. 2 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
coolluk 13 347 Zgłoś ten post Napisano 12 Lipiec 2024 Taaaa. Trzy razy na basenie byłem. No co prawda w miesiącu, ale przecież nie można przeginać.Macie bar na basenie Elegancko ! Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
ben 5 716 Zgłoś ten post Napisano 12 Lipiec 2024 Wszyscy jakby nie na temat , ale to już nasza stara tradycja ... To może w temacie kilka słów . Na żywo , na drodze wygląda dobrze , gang z tłumika bezkonkurencyjny . A czerń smolista ociekająca z 1300 -malina . Nie ma się do czego dopiąć , może poza ceną . Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
coolluk 13 347 Zgłoś ten post Napisano 13 Lipiec 2024 Po jakich ty drogach jeździsz ze już widziałeś Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
ben 5 716 Zgłoś ten post Napisano 13 Lipiec 2024 Po jakich ty drogach jeździsz ze już widziałeś Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkPo utwardzonych Wysłane z budki 1 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
Marcin_Krk 3 180 Zgłoś ten post Napisano 13 Lipiec 2024 Po drogach 10 godzin temu, coolluk napisał: Po jakich ty drogach jeździsz ze już widziałeś Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Wewnętrznych dealera 1 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
Pawel 57 756 Zgłoś ten post Napisano 6 Wrzesień 2024 Także tego Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
Pawel 57 756 Zgłoś ten post Napisano 25 Październik 2024 Byłem wczoraj zobaczyć na żywo R1300GS ADV bo to premiera teraz jest, Wszystko ładnie pięknie bo i to ma i tamto też ma, coś jest dodane a coś usunięto, ale jeden szczegół przykuł moją uwagę i sprzedający nie bardzo wiedział co ma powiedzieć a przyznać trzeba że odrobił lekcje i przygotowany do pracy przyszedł. Biorąc pod uwagę że wszystko mający pojazd ma centralny zamek w kufrach jasnym jest że w stelażach pojawiło się gniado elektryczne, które oprócz sterowania ryglem dostarcza prąd do wewnętrznego oświetlenia oraz gniazda ładowania USB. I teraz ciekawostka, gniado jest z od strony lewego kufra, na płycie mocującej kufer centralny ale w stelażu prawym już go nie ma. Pomysły? Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
Marcin_Krk 3 180 Zgłoś ten post Napisano 25 Październik 2024 To będzie szło przekazem. Telepatycznym Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
KASKADER MARIO 8 261 Zgłoś ten post Napisano 25 Październik 2024 Odpowiedzi nie znam ale żeby zrobić centralny zamek w kufrach to trzeba było mieć pomysł. Wydech ma ciekawy. Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
Pawel 57 756 Zgłoś ten post Napisano 25 Październik 2024 4 minuty temu, Mario 6na9 napisał: - centralny zamek w kufrach to trzeba było mieć pomysł. - Wydech ma ciekawy. W K1600GTL ten patent jest od początku Akrap nie jest w standardzie 7 minut temu, Marcin_Krk napisał: To będzie szło przekazem. Telepatycznym Jak mawia mój sąsiad, po blutaczu 3 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
coolluk 13 347 Zgłoś ten post Napisano 25 Październik 2024 Proszę administratora o przeniesienie pytania do działu Quiz 2 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
Jezier 12 033 Zgłoś ten post Napisano 26 Październik 2024 Byłem wczoraj zobaczyć na żywo R1300GS ADV (...) Ale on jest brzydki, imo. Jak 800 w 2008 roku.Musi minąć kilka lat zanim zmienię zdanie Wysłane z mojego moto g53 5G przy użyciu Tapatalka 4 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
BrunoJ 1 059 Zgłoś ten post Napisano 26 Październik 2024 To że brzydki to jedno, ale to że inny teraz zaczną naśladować, to już zrobi się problem. Pora na zakupy, zanim konkurencja zrobi liftingi i się upodobni.... Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
Piotrek 4 293 Zgłoś ten post Napisano 29 Październik 2024 Nie byłem na prezentacji ale i tak prezentacja do mnie przyjechała Na pierwszy rzut ucha tragedia. Na pierwszy rzut oka - jest gorzej niż na zdjęciach 4 1 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
dakarowy 27 157 Zgłoś ten post Napisano 29 Październik 2024 Nie byłem na prezentacji ale i tak prezentacja do mnie przyjechała Na pierwszy rzut ucha tragedia. Na pierwszy rzut oka - jest gorzej niż na zdjęciach No.. straszna tragedia, sądziłem że na żywo się jakoś obroni ale może musi się jeszcze jakoś opatrzeć Wysłane z mojego SM-A525F przy użyciu Tapatalka Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
mario2007 2 219 Zgłoś ten post Napisano 29 Październik 2024 A jak wyglądał przed wypadkiem ??? 2 1 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
artex 8 452 Zgłoś ten post Napisano 29 Październik 2024 No ładowanie jest w dwóch kufrach z trzech, w trzecim fabrycznie nie przewidziano. Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
dakarowy 27 157 Zgłoś ten post Napisano 29 Październik 2024 No ładowanie jest w dwóch kufrach z trzech, w trzecim fabrycznie nie przewidziano.Czyli o 200% lepiej niż było i jeszcze narzekają Wysłane z mojego SM-A525F przy użyciu Tapatalka Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
Piotrek 4 293 Zgłoś ten post Napisano 29 Październik 2024 Przyjechał nim dość z BMW bo dociera demówkę. Nie ma się co martwić o kufry bo ich nie ma Te co wyprodukowali (boczne) otwierają się podczas jazdy i są objęte akcją serwisową. Centralny jest za to dość mały. Widziałem w czerwcu w Dolomitach już sporo GS'ów 1300 i prawie nikt nie miał kufrów BWM. Sporo Givi/Kappa. Rzucił mi się w oczy ciekawy materiał na cylindrach i silniku. Coś jak na ceramicznych patelniach. Fajny, pstrokaty, grafitowy kolor na którym brudu nie widać . Siedzenie kierowcy jak by trochę powiększone kosztem pasażera. To akurat może być strzał w stopę. Poszerzone gmole - łatwiej będzie podnosić ale na pewno tragiczne w korkach. 1 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
artex 8 452 Zgłoś ten post Napisano 29 Październik 2024 Gmole i tak są węższe niż kierownica, więc nie ma to znaczenia w korkach, ale to moto się nadaje do rozważania z min. 3 lata. Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
Piotrek 4 293 Zgłoś ten post Napisano 30 Październik 2024 15 godzin temu, artex napisał: Gmole i tak są węższe niż kierownica, więc nie ma to znaczenia w korkach, ale to moto się nadaje do rozważania z min. 3 lata. Moim zdaniem ma bo samochody sią szersze na wysokości gmoli i węższe lub już ich nie ma na wysokości kierownicy. Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach