Skocz do zawartości
Pawel

(2023) R1300GS

Recommended Posts

Idzie trend na automaty, nie wiem kto im kazał te automaty robić, ja generalnie jestem za, w większości przypadków da się opędzić asfalt bez zmiany biegów ale brak sprzęgła to dla mnie gigantyczna strata. Sprzęgło w motocyklu się fajnie używa, jest ono zaprojektowane do ślizgania, to w końcu odróżnia moto od samochodu, szczególnie się przydaje jak jest coś b. technicznego czy moto ciężkie z pasażerem, więc jak już chcą robić te automaty, to niech tam zostanie też sprzęgło aby jak trzeba, była kontrola nad momentem obrotowym z silnika.

Niestety jak ktoś przeskakuje małe pojemności i wskakuje od razu na mastodonty, nie zdaje sobie sprawy ile fajnych rzeczy dzięki modulacji sprzęgłem można zrobić.

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
3 godziny temu, artex napisał:

Idzie trend na automaty, nie wiem kto im kazał te automaty robić, ja generalnie jestem za, w większości przypadków da się opędzić asfalt bez zmiany biegów ale brak sprzęgła to dla mnie gigantyczna strata. Sprzęgło w motocyklu się fajnie używa, jest ono zaprojektowane do ślizgania, to w końcu odróżnia moto od samochodu, szczególnie się przydaje jak jest coś b. technicznego czy moto ciężkie z pasażerem, więc jak już chcą robić te automaty, to niech tam zostanie też sprzęgło aby jak trzeba, była kontrola nad momentem obrotowym z silnika.

Niestety jak ktoś przeskakuje małe pojemności i wskakuje od razu na mastodonty, nie zdaje sobie sprawy ile fajnych rzeczy dzięki modulacji sprzęgłem można zrobić.

tak automatyczna to moze być pralka :) 

Polecam spróbować wszystkiego i pójść swoją drogą ;) 

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
Godzinę temu, coolluk napisał:

tak automatyczna to moze być pralka :) 

Polecam spróbować wszystkiego i pójść swoją drogą ;) 

Teraz drogi drogie. Nie każdego stać na swoją... ;)

• Like 1

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
22 godziny temu, dakarowy napisał:

Na tą 60tkę to sam będziesz Fat Boy, więc nawet nie bedziez potrzebował harego emoji28.pngemoji2957.png

Taaaa. Trzy razy na basenie byłem.  No co prawda w miesiącu, ale przecież nie można przeginać.

• Like 2

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
Taaaa. Trzy razy na basenie byłem.  No co prawda w miesiącu, ale przecież nie można przeginać.

Macie bar na basenie Elegancko !

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
  • Like 1

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Wszyscy jakby nie na temat , ale to już nasza stara tradycja ... To może w temacie kilka słów .  Na żywo , na drodze wygląda dobrze , gang z tłumika bezkonkurencyjny . A czerń smolista ociekająca z 1300 -malina . Nie ma się do czego dopiąć , może poza ceną . 

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Po jakich ty drogach jeździsz ze już widziałeś

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
Po jakich ty drogach jeździsz ze już widziałeś

Po utwardzonych

Wysłane z budki