michal 13 Zgłoś ten post Napisano 9 Kwiecień 2020 Witam, Od 4 lat jeżdze moto po 2 tys km rocznie tylko, ze wzgeldu na szkołę. W zime dakar stoi w garażu u mamy. Wczoraj naładowałem mój 8 letni akumulator yuasa i odpaliłem dakara po 8 miechach statnia w garażu i było ok. Ale dziś rano byłem sie karnąć, zrobiłem 10km. Na wyświetlaczu dakara pojawiły sie kreski w miejscu przebiegu ogolnego, a miałem 40 tys km, dakar 2006 rok. I teraz sie troche martwie, nie chodzi że go sprzedam bo..nigdy!!!i jak kupaujacy sie spyta jaki przebieg ja powiem 40tys km, a jest zero hehe, ale moge miec problem jak mnie pały złapia..powiedzą że cofam licznik i 5000pln kary. Po przejechaniu tych 10km, znowu wyłaczyłem sprzeta i...znowu przy nastepnym uruchomieniu wykasował sie przebieg ogolny i dzienny. pozdr Michal, Gdansk Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
Pawel 54 676 Zgłoś ten post Napisano 9 Kwiecień 2020 Witam, Od 4 lat jeżdze moto po 2 tys km rocznie tylko, ze wzgeldu na szkołę. W zime dakar stoi w garażu u mamy. Wczoraj naładowałem mój 8 letni akumulator yuasa i odpaliłem dakara po 8 miechach statnia w garażu i było ok. Ale dziś rano byłem sie karnąć, zrobiłem 10km. Na wyświetlaczu dakara pojawiły sie kreski w miejscu przebiegu ogolnego, a miałem 40 tys km, dakar 2006 rok. I teraz sie troche martwie, nie chodzi że go sprzedam bo..nigdy!!!i jak kupaujacy sie spyta jaki przebieg ja powiem 40tys km, a jest zero hehe, ale moge miec problem jak mnie pały złapia..powiedzą że cofam licznik i 5000pln kary. Po przejechaniu tych 10km, znowu wyłaczyłem sprzeta i...znowu przy nastepnym uruchomieniu wykasował sie przebieg ogolny i dzienny. pozdr Michal, GdanskMyślę że przebieg sie nie wykasowal, sprawdź przewody przy główce ramy. Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
michal 13 Zgłoś ten post Napisano 9 Kwiecień 2020 Ok, dziękuje za odpowiedz, no w szoku trochę byłem. Sprawdzę i dam znac czy podziałało..Paweł powiedz jeszcze czy może to być również problem z bezpiecznikami? Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
Jarek 23 092 Zgłoś ten post Napisano 9 Kwiecień 2020 5 minut temu, michal napisał: Paweł powiedz jeszcze czy może to być również problem z bezpiecznikami? Paweł mi mówił, że może. Mówił też, że problem z bezpiecznikami to najczęściej skutek a nie przyczyna, ale dlaczego tak mówił to nie wiem. 5 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
Dave 4 541 Zgłoś ten post Napisano 9 Kwiecień 2020 51 minut temu, Jarek napisał: Paweł mi mówił, że może. Mówił też, że problem z bezpiecznikami to najczęściej skutek a nie przyczyna, ale dlaczego tak mówił to nie wiem. Bo Paweł, to ogólnie taki pomocny jest. Nie to co Ty 2 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
michal 13 Zgłoś ten post Napisano 9 Kwiecień 2020 A może tak jak w Polonezie...zepsuty 1dnego dnia, a za 3 dni nówka sztuka. Odczekam, 3 zdrowaśki i może znowu będzie ok. Dziekuję za radę. Wesołych Świąt w zdrowiu. 1 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
Pawel 54 676 Zgłoś ten post Napisano 9 Kwiecień 2020 A może tak jak w Polonezie...zepsuty 1dnego dnia, a za 3 dni nówka sztuka. Odczekam, 3 zdrowaśki i może znowu będzie ok. Dziekuję za radę. Wesołych Świąt w zdrowiu.Jarek mi mówił że to nic nie da. Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka 3 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
michal 13 Zgłoś ten post Napisano 14 Kwiecień 2020 Żadnych zmian. A może to jest tak, że już akumulator słaby i dzieją się rózne rzeczy? Miałem tak raz, że obroty skakały jak szalone w dakarze, co sie okazało..poluzowany przewód do akumulatora... Z tymi przewodami w główce ramy, to bardziej tymi się zainteresować co wchodzą do licznika..no zaden ze mnie elektryk Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
Pawel 54 676 Zgłoś ten post Napisano 14 Kwiecień 2020 Zacznij od akumulatora, jeśli okaże się sprawny w 100% to szukaj uszkodzeń wiązki przy główce ramy. Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
szymon77 0 Zgłoś ten post Napisano 18 Maj 2023 mam to samo. Może rozwiązałeś problem i napiszesz co było przyczyną. Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
Seb 3 870 Zgłoś ten post Napisano 18 Maj 2023 53 minuty temu, szymon77 napisał: mam to samo. Może rozwiązałeś problem i napiszesz co było przyczyną. Gdybyś się najpierw przywitał w stosownym miejscu, to może, może... A tak to... Cóż. Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
Pawel 54 676 Zgłoś ten post Napisano 18 Maj 2023 Godzinę temu, Seb napisał: Gdybyś się najpierw przywitał w stosownym miejscu, to może, może... A tak to... Cóż. Oho, jest strażnik teksasu 1 3 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
Seb 3 870 Zgłoś ten post Napisano 18 Maj 2023 Teraz, Pawel napisał: Oho, jest strażnik teksasu Pierwszy raz to robię, ale doceniam że zauważyłeś 1 1 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
Pawel 54 676 Zgłoś ten post Napisano 18 Maj 2023 3 minuty temu, Seb napisał: Pierwszy raz to robię, ale doceniam że zauważyłeś Tak to mogłeś mówić w liceum 2 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
coolluk 11 079 Zgłoś ten post Napisano 18 Maj 2023 2 3 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
michal 13 Zgłoś ten post Napisano 26 Maj Już gdzieś o tym pisałem. Nie chcę wiercić w brzuchu dalej. Ostatni raz o tym piszę a potem nie zawracam gitary. Po włączeniu motora licznik całkowitego przebiegu wskazuje - - - - -, a dziennego 0.0. Po przejechaniu załóżmy 2km licznik dzienny wskazuję 2.7km a całkowity 2.0km (tak jak na filmiku)-general ie dziwne bo powinno byc tyle samo a nie 2.0km i 2.7km.Po wyłączeniu motora i ponownym włączeniu oba licznik całkowity resetuje się do - - - - -, a dzienny do 0.0km. Nie mogę zrobić przeglądu bo pewnie każą mi wymieniać cały licznik czy komputer itp. A może sprawa jest np prosta. Usterka powstała jakoś 3lata temu ..Motor stał ostatnie 6 lat w ciepłym garażu, przed tymi 3 laty miałem słaby aku i kręciłem żeby odpalić maszynę tzw ,,przepalić" co jakiś czas żeby wszytsko w silniku było dobrze nasmarowane. Pamiętam że wszytsko było ok juz po odpaleniu i potem się zrobiło jak na filmiku. Tak jak już kiedyś pisałem teraz za brak przeglądu 1500-5000tys pln. Chcę jak najszybciej go zrobić ale ze sprawnym licznikiem. Filmik poniżej. Dziękuję i pozdrawiam Michał Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
Jarek 23 092 Zgłoś ten post Napisano 26 Maj A Ty znowu nowy wątek o tym samym... Nie możesz trzymać się dalej swojego własnego wątku o tym samym? Potem skargi, że burdel w wątkach mamy... A ty człowieku rzuć wszystko i łącz wątki... Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
Jarek 23 092 Zgłoś ten post Napisano 26 Maj Szukaj jakiegoś naprawcy liczników. To dość specjalistyczna wiedza. Kiedyś ktoś tu coś tam grzebał w liczniku, ale jak nie potrafisz zanieść własnego wątku to pewnie nie znajdziesz tego o tym... W mojej okolicy jest kilka takich co się chwalą, że potrafią. Ci tutaj https://ecusoft.pl/service/ kilka już naprawili. Dzwoń, pytaj, wysyłaj..., ale czy się ktoś podejmie to nie wiem. Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
michal 13 Zgłoś ten post Napisano 26 Maj Jak coś przepraszam, że nowy post. Chciałem po kilku latach nowy napisać razem z filmikiem itp,żeby nie było niedomówień. Ale generalnie śmieszne że przebieg dzienny i ogólny się różnią...I to na takiej małej odległości. Zdejmę ten licznik i coś tam pogrzebie. Może coś się odłączyło po prostu i magicznie po podłączeniu zacznie działać. 1 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
Jarek 23 092 Zgłoś ten post Napisano 27 Maj Wiara czyni cuda, ale czy to dotyczy licznika to nie wiem... Pamiętaj tylko, że każda ingerencja może dezorientować przyszłego naprawcę... Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
Pawel 54 676 Zgłoś ten post Napisano 27 Maj Jaro, połącz wszystkie wątki w jeden.Wysłane z mojego SM-S901B przy użyciu Tapatalka 1 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
michal 13 Zgłoś ten post Napisano 27 Maj Ok, zobaczę...może się kabelek jakiś odłączył. Pomodlę się 50 zdrowasiek i może podociskam Kable i będzie działało Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
Tooc 4 Zgłoś ten post Napisano 27 Maj https://www.f650gs.crossroadz.com.au/ElectronicRepairs.htmlTutaj gość miał podobny problem.https://www.facebook.com/share/p/wYzAy1Wso2ZToXyv/ Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
michal 13 Zgłoś ten post Napisano 28 Maj Dziękuję Tooc to czytam Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach