Marcin N 9 265 Zgłoś ten post Napisano 8 Czerwiec Czas może założyć temat, żeby zbierać pomysly, dzielic się doświadczeniami.Jeżdżąc dość sporo problemem jest zawsze obsługa telefonu lub nawigacji w czasie jazdy. Klikanie w rękawicy w najlepszym wypadku naraża na komentarz w stylu "przestań bawić się telefonem", a w najgorszym na wypadek.Zacząłem szperać internety, bo widziałem u Czarka rozwiązanie Carpe Iter które pozwala obsługiwać telefon bez odrywania rąk od kierownicy, łącząc się urządzeniem poprzez bluetooth.To co znalazłem:https://carpe-iter.eu/carpe-iter-adventure-control/ https://www.thorkracing.com/produto/dmd-remote1/ https://www.arnrally.com/en/producto/arn-remote/ https://www.silverfoxcontrollers.com/products https://www.remotek.no/product-page/remote1 https://jaxeadv.com/barbuttons/?gclid=CjwKCAjw-vmkBhBMEiwAlrMeF4MsuU7d3zVcXXLnqwIdOy8eRvej1vTxor0ZCDM4hZqPeVIL06jfQxoCjAkQAvD_BwE Niestety nie jest to tania zabawka. taptarapta 3 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
Marcin N 9 265 Zgłoś ten post Napisano 8 Czerwiec I oczywiście po kilku tygodniach poszukiwań wpadla mi strona ktora wszystko zebrala do kupyhttps://www.drivemodedashboard.com/certified-remote-controllers/taptarapta 3 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
Moto Troter 4 343 Zgłoś ten post Napisano 9 Czerwiec A wystarczyło kupić Afrykę. Cześć wszystkim po dłuższej nieobecności tu. 4 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
gsdakar 2 408 Zgłoś ten post Napisano 9 Czerwiec Kontroler od Thora doskonale współdziała z aplikacją DMD2 która jest darmowa na Androida, można wykupić subskrypcję na 6 miesięcy za 27 zł dostaje się wtedy dodatkową mapy offline całego świata Kontroler steruje telefonem po systemie i jest też dostosowany do sterowania kilkoma Mapami.Ja osobiście polecam to rozwiązanie. Kontroler przekładam z motocykla do motocykla a z Afryki będzie ciężko wyrwać ten przełącznik i zegary …co nie jest niemożliwe ale może być czasochłonne co prawda po trzecim no góra czwartym razie można to zrobić z zamkniętymi oczami Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro 2 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
Marcin N 9 265 Zgłoś ten post Napisano 9 Czerwiec Czarek, ale chyba masz starszą wersję zasilaną baterią. Obecnie robią kontroler podłączony pod aku, co też nie do konca mi pasuje.A Afryka dla mnie jest za ciężka.taptarapta Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
gsdakar 2 408 Zgłoś ten post Napisano 9 Czerwiec Czarek, ale chyba masz starszą wersję zasilaną baterią. Obecnie robią kontroler podłączony pod aku, co też nie do konca mi pasuje.A Afryka dla mnie jest za ciężka.taptaraptaTak mam na akumulator, to tak mało prądu zużywa, że jeszcze nie miałem okazji tego naładować Nie wiem czemu zrezygnowali z akumulatorowego zasilania.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
Pawel 54 484 Zgłoś ten post Napisano 16 Czerwiec A wystarczyło kupić Afrykę. Cześć wszystkim po dłuższej nieobecności tu. Fajny motocykl, bogato wyposażony w zaślepki Cześć MT, dobrze Cie widzieć! Wysłane z mojego SM-S901B przy użyciu Tapatalka 1 1 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
Marcin N 9 265 Zgłoś ten post Napisano 29 Czerwiec Jakby ktoś reflektował to Remotek One jest aktualnie do końca lipca z 20% rabatem. https://www.remotek.no/ Summer is here and we are offering a 20% discount on the Remotek One controller in July. So if you are sitting on the fence, get down and buy this unique controller. Wysyłka na terenie UE darmowa taptarapta Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
Marcin N 9 265 Zgłoś ten post Napisano 10 Lipiec No to tak to wygladaMimo że nie stac mnie na tanie rzeczy urzadzenie zwyciężyło ceną.Producent norweski.Wloszczyzna czy spaniele... no mialem obawy z ewentulanym supportemNie kazdy dawal też 4kierunkowy joystick.Tu nie ma joysticka ale sa kierunkowe przyciski, co moze okazać się zaletą. Na razie zamontowane i sparowane z telefonem. Testy będą jak gdzieś pojadę taptarapta 3 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
coolluk 10 902 Zgłoś ten post Napisano 11 Lipiec Jak dobrze się dowiedzieć ile rzeczy jest mi całkowicie zbędnych 3 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
Pawel 54 484 Zgłoś ten post Napisano 11 Lipiec 26 minut temu, coolluk napisał: Jak dobrze się dowiedzieć ile rzeczy jest mi całkowicie zbędnych Jak mieszkania były po trzy za kwadrat to też tak myślałem 1 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
coolluk 10 902 Zgłoś ten post Napisano 11 Lipiec 9 minut temu, Pawel napisał: Jak mieszkania były po trzy za kwadrat to też tak myślałem Nadal nie namówiłeś - zresztą kiedyś to wszystko jebnie jak to powiedział Kubuś do Prosiaczka ... Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
Marcin N 9 265 Zgłoś ten post Napisano 11 Lipiec Obawiam się, że nawet prędzej niż później. Zobaczymy jak się będzie sprawdzać, na razie nie ma czasu potestować taptarapta Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
Pawel 54 484 Zgłoś ten post Napisano 11 Lipiec 3 minuty temu, Marcin N napisał: Zobaczymy jak się będzie sprawdzać, na razie nie ma czasu potestować 18 minut temu, coolluk napisał: jak to powiedział Kubuś do Prosiaczka O Krzysiu Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
Marcin N 9 265 Zgłoś ten post Napisano 15 Lipiec Coś tam potestowane. Hmmm... muszę bardziej wgryźć się w obsługę. Na razie podstawowe funkcje... działa. Czy warte tej ceny? Dobrze że byla promocja. Czy bezpieczniej? Pod warunkiem że obsługuję na postoju, a nie w czasie jazdy.Tyle w telegraficznym skrócietaptarapta Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
coolluk 10 902 Zgłoś ten post Napisano 16 Lipiec 17 godzin temu, Marcin N napisał: Czy bezpieczniej? Pod warunkiem że obsługuję na postoju, a nie w czasie jazdy powinni to dorzucić do ulotki reklamowej 1 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
arthurr 5 394 Zgłoś ten post Napisano 16 Lipiec Czegoś nie rozumiem.. a to nie miało być właśnie do obsługi podczas jazdy? Na postoju to sobie można dowolnie grzebać w telefonie/ nawigacji bez tego cudownego urządzenia.. 1 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
Jezier 11 722 Zgłoś ten post Napisano 16 Lipiec Nauczy się.ride eat sleep repeat 1 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
gsdakar 2 408 Zgłoś ten post Napisano 16 Lipiec Kontroler to nie wszystko potrzebne jest oprogramowanie które pozwoli na sprawne używanie tego urządzenia Ten który ja mam jest programowo przystosowany do kilku nawigacji ale bez oprogramowania to nawigowanie tam po telefonie to porażka.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
Marcin N 9 265 Zgłoś ten post Napisano 16 Lipiec Ten też pozwala latac swobodnie po osmandzie czy google maps. I pewnie kilku innych. Artur, to jest raczej kwestia tego że zamiast patrzeć na drogę i wszystko dookoła, skupiać się zaczynam gdzie powedrowalem z mapa na telefonie. taptarapta Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
coolluk 10 902 Zgłoś ten post Napisano 16 Lipiec 2 godziny temu, Jezier napisał: Nauczy się. ride eat sleep repeat więcej tego nie kupować Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
Pawel 54 484 Zgłoś ten post Napisano 16 Lipiec 3 minuty temu, coolluk napisał: więcej tego nie kupować idąc tym tropem wielu z nas nie miałoby np pralki 2 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
coolluk 10 902 Zgłoś ten post Napisano 16 Lipiec idąc tym tropem wielu z nas nie miałoby np pralki Dramatyzujemy panie administratorze Idąc dalej lepiej poczekać na sterowanie myślami Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
gsdakar 2 408 Zgłoś ten post Napisano 16 Lipiec więcej tego nie kupować Dobry kontroler robi robotę, nie odrywając rąk od kierownicy mogę przybliżyć lub oddalić mapę podczas nawigacji (Google Maps, OsmAnd, MapyCZ…)Nawiguje przyciskami po dedykowanej aplikacji DMD2 czyli wbudowanej mapie, komputerze pokładowym, sterownie muzyką , sterownie Roadbook. Dzięki dodatkowemu uchwytowi przekłada kontroler między motocyklami. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro 2 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
coolluk 10 902 Zgłoś ten post Napisano 16 Lipiec Dobry kontroler robi robotę, nie odrywając rąk od kierownicy mogę przybliżyć lub oddalić mapę podczas nawigacji (Google Maps, OsmAnd, MapyCZ…)Nawiguje przyciskami po dedykowanej aplikacji DMD2 czyli wbudowanej mapie, komputerze pokładowym, sterownie muzyką , sterownie Roadbook. Dzięki dodatkowemu uchwytowi przekłada kontroler między motocyklami. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ProTyle przycisków jeszcze chwilka i ci to zamienia na ekran dotykowy Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach