arthurr 5 595 Zgłoś ten post Napisano 2 Maj Tak, drugie. Daaaaawno temu miałem. Rozbiłem o wymuszającego, sprzedałem prowizorycznie połatanego do dalszej naprawy. A jako, że tylko .. (wpisać dowolne uwłaczające epitety) mają jeden motocykl, to korciło mnie.. na coś starszego asfaltowego.. tym bardziej że jeden taki to zrobił.. drugi taki mówi że w Alpy trzeba.. no i sobie przeglądałem olxy. Zawsze mówiłem że zelsli miałbym do jakiegoś motka wrócić to do GTS. Bo poza swoją odmiennoscią on po prostu dobrze jeździ. Ale sam o tym zapomniałem, przeglądałem jakieś cbry 1000, gsx1100, czy inne gpz.. no i przypomniałem sobie. I tak sobie przeglądałem. Mało ich jest. W ogłoszeniach zwykle od jednego do pięciu egzemplarzy. Chciałem jak najbardziej oryginalnego i z abs. No i skończyło się tak: 12 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
Piotreo 2 725 Zgłoś ten post Napisano 2 Maj Gratulacje!!! Niech cieszy Cię jak najdłużej Wysłane na Berdyczów Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
ZWIERZ 10 504 Zgłoś ten post Napisano 2 Maj O masz ci los. No to bezpiecznego latania! 1 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
arthurr 5 595 Zgłoś ten post Napisano 2 Maj Zakup jak zakup. Potem... się zaczęło. Sprzęt technicznie się bronił. Wystarczył normalny pozakupowy serwis. Cena zakupu była śmieszna. Ale wizualnie.. było delikatnie mówiąc nie najlepiej. A ten motocykl jak dla mnie jest śliczny. No i trzeba było w tym kierunku podziałać. W międzyczasie trzeba było coś dorobić.. Był też czas i miejsce na nieliczne zaplanowane akcesoria 12 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
Pawel 56 388 Zgłoś ten post Napisano 2 Maj Daj, ać ja pobruszę, a ty poczywaj Skansen ziemi slaskiej 1965, koloryzowane Wysłane z mojego SM-S901B przy użyciu Tapatalka 9 2 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
arthurr 5 595 Zgłoś ten post Napisano 2 Maj Pięknie to ująłeś. Co do samego modelu: pierwszy raz trafiłem na GTSa szukając czegoś zamiast FJ1100. Oglądałem kilka FJ1200, aż trafił się GTS z możliwością zamiany. Zacząłem szukać informacji. No i znalazłem to co każdy może znaleźć- w momencie debiutu podobno najdroższy seryjnie produkowany motocykl. Zwrotnicowe przednie zawieszenie zapobiegające nurkowaniu przy hamowaniu. Rama kształtu omega nie przypominająca niczego co było do tej pory. Wtrysk, sonda lambda i abs - w 93 roku. No i oczywiście internetowe opinie, że strach, że nie ma części, że jak się ten przedni zawias wysypie to tylko na złom, itp. No i.. spodobało mi się na tyle, że pojechałem FJ i wróciłem GTS. Po FJ to był duży skok jakościowy. Jeździło mi się świetnie. Sama kolizja też wypadła pozytywnie dla GTS. "Normalnym" motocyklem miałbym pogięte lagi i przednie koło pod silnikiem. Tutaj pozbierałem co większe kawałki plastików do kufra i normalnie wrocilem do domu. No i tym sposobem jest drugi raz. 4 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
ben 5 495 Zgłoś ten post Napisano 2 Maj Czy to znak , że chcesz szybciej pojeździć ? 1 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
arthurr 5 595 Zgłoś ten post Napisano 2 Maj Realnie rzecz biorąc użyję tego motocykla kilka razy w roku. Pewnie będzie szybciej, ale nie o to chodzi, ścigał się nie będę. Zwykła niska chęć posiadania. No i radocha z jazdy. Po prostu. 6 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
arthurr 5 595 Zgłoś ten post Napisano 3 Maj Do brzegu - motocykl "się malowal". A ja tupałem nie mogąc się doczekać odbioru poszczególnych partii części. Ilość śrubek które zalegały w różnych miejscach garażu budziła lekkie przerażenie. Aż w końcu udało się poskładać w całość, czego efekt już widzieliście w "fotkach naszych maszynek". Kilka śrubek zostało. Ale kilka dołożyłem od siebie. Wygląda naprawdę dobrze. Jeździ tak jak się spodziewałem. KONIEC 12 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
dakarowy 26 781 Zgłoś ten post Napisano 3 Maj Bardzo ciekawa konstrukcja Ale ładnie wyszedł, pozostaje życzyć nawijania jak największej ilości kilometrów Wysłane z mojego SM-A525F przy użyciu Tapatalka 1 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
Jarek 23 689 Zgłoś ten post Napisano 3 Maj Nie ważne jaka konstrukcja, kolor, wygląd... jest pasja, pragnienie, wewnętrzna potrzeba ... trza coś zrobić dla siebie zanim człowiek jeszcze może, jeszcze mu się chce.... Ty dobrze. 7 1 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
ZWIERZ 10 504 Zgłoś ten post Napisano 3 Maj 6 godzin temu, Jarek napisał: Nie ważne jaka konstrukcja, kolor, wygląd... jest pasja, pragnienie, wewnętrzna potrzeba ... trza coś zrobić dla siebie zanim człowiek jeszcze może, jeszcze mu się chce.... Ty dobrze. Pięknie żeś to Jarek napisał, pięknie. 1 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
Mario 6na9 7 693 Zgłoś ten post Napisano 3 Maj Niech bezawaryjne jeździ, każdy kilometr daje radość i banana na twarzy. Szerokości. 1 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
Omis Hodża 1 471 Zgłoś ten post Napisano 3 Maj Wszystko zrozumiem, zacięcie, wizję, miłość, wspomnienia ale.....ten kolor, nie dam rady...... 1 2 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
gal 106 Zgłoś ten post Napisano 3 Maj 7 minut temu, Omis Hodża napisał: Wszystko zrozumiem, zacięcie, wizję, miłość, wspomnienia ale.....ten kolor, nie dam rady...... Nie zmuszaj się. Nie kupuj, nie zazdrość i pozwól się cieszyć tym co nie mają takich blokad w głowie ... 6 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
arthurr 5 595 Zgłoś ten post Napisano 4 Maj 14 godzin temu, Omis Hodża napisał: Wszystko zrozumiem, zacięcie, wizję, miłość, wspomnienia ale.....ten kolor, nie dam rady...... Miałem okazję, zeby kolor zmienić. Ale mi się właśnie ten dark red Yamahy BARDZO podoba. No i co mi zrobisz? 1 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
ben 5 495 Zgłoś ten post Napisano 4 Maj 14 godzin temu, Omis Hodża napisał: Wszystko zrozumiem, zacięcie, wizję, miłość, wspomnienia ale.....ten kolor, nie dam rady...... Jesteś bohaterem , dałeś radę to napisać ... Artur będzie wyrozumiały 1 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
Omis Hodża 1 471 Zgłoś ten post Napisano 4 Maj 7 godzin temu, arthurr napisał: Miałem okazję, zeby kolor zmienić. Ale mi się właśnie ten dark red Yamahy BARDZO podoba. No i co mi zrobisz? Kto jak kto, ale że ty uwierzyłeś w to co napisałem?! W moim stwierdzeniu ani krzty prawdy nie ma. 1 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
Jarek 23 689 Zgłoś ten post Napisano 5 Maj @arthurr zdradzasz jak rozwiązałeś sprawę nalepek / naklejek...? Kupiłeś, sam robiłeś, malowałeś... Naklejane na wierzch, pomiędzy lakier, a klar...? Pytam bo są różne szkoły, a ja wiedzy się nie boję... Niżej lamelki malowane pod klarem, ale były też opcje inne... 4 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
arthurr 5 595 Zgłoś ten post Napisano 5 Maj Najpierw kupiłem naklejki dostępne od ręki. Przyszły, okazały się mocno odbiegające od oryginału. Popytałem i wyszło że mogę mieć bliższe oryginałowi drożej. Roznice były w tle, (oryginały są na tle zgodnym z kolorem malowania, zamienniki to same literki), w kolorze napisów. Mam możliwie bliskie oryginałowi, napisy yamaha to same litery pod klarem, reszta klejona na wierzch. Jest jedna niezgodność, ale już przymknąłem na to oko. Cayl ten motocykl chce mieć jak najbliżej oryginału, stąd takie kombinacje. 6 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
coolluk 12 412 Zgłoś ten post Napisano 5 Maj Majtkowy ciemny róż zawsze się obroni 2 1 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
Omis Hodża 1 471 Zgłoś ten post Napisano 5 Maj 11 godzin temu, arthurr napisał: Jest jedna niezgodność, ale już przymknąłem na to oko. Nie chcę się marzyć ale EXUPA to chyba nie miało?? Trafiłem? Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
arthurr 5 595 Zgłoś ten post Napisano 5 Maj A gdzie ty widzisz jakieś nawiązania do exup? Nie, nie miało. Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
Omis Hodża 1 471 Zgłoś ten post Napisano 6 Maj Nie widzę i dlatego szukam niezgodności. Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
arthurr 5 595 Zgłoś ten post Napisano 6 Maj Niezgodność w naklejkach jest. Bardzo niewielka, nie ma co drążyć Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach