Skocz do zawartości
Pawel

CfMoto 450 MT - problem z silnikiem

Recommended Posts

Nie chce tu robić dramy ale znalazłem taki opis historii i stwierdziłem ze jest paru zainteresowanych wiec wrzucam.

14.04

KONIEC SILNIKA PO 14TYS KM?? Niestety wszystko wskazuje na to że nasze pierwsze cf moto 450mt, będące równocześnie jednym z pierwszych kupionych w Polsce spotkała właśnie bardzo poważna awaria. Jedyną rzeczą jaka spędzała nam sen z powiek przy zakupie tego modelu było pytanie o jego trwałość mechaniczną i o ile całokształt motocykla wypadał jak dotychczas fantastycznie to ostatnie wydarzenie mocno zaburzyło równowagę. Motocykl serwisowany książkowo jednak z uwagi na naszą destynację poza polską siecią aso. Do samego końca jeździł wyśmienicie, nie brał grama oleju (przy wymianach co 5 tys km) i nic absolutnie nie zwiastowało katastrofy. Podczas jednej z ostatnich przejażdżek zblizajac się do przebiegu 14tys km nagle nastąpił wyrzut oleju do airboxoa i gwałtowna utrata mocy. Sprzęt wrócił do bazy busem serwisowym i niestety pierwsze diagnozy znajomych speców mówią o możliwym pęknięciu pierścienia na lewym cylindrze lub wręcz o wypaleniu tłoka. Mamy nadzieję że rzeczywistość nie okaże się aż tak brutalna i szczerze bardzo liczymy tutaj na pomoc zarówno dealera jak i importera generalnego na Polskę. Po świetach cfka trafi do serwisu w Krakowie i pięknie by było gdyby podczas diagnozy i naprawy naszego egzemplarza udało się ustalić dokładną przyczynę i procedurę zapobieżenia podobnym awariom w kolejnych sztukach. Liczymy na uczciwe potraktowanie a Wy trzymajcie proszę kciuki. Będziemy informować

CFMOTO PL
Moto-Trip Kraków - salon Quady Motocykle Skutery
CFMOTO_Official

17.05

Ciekawi co na froncie? Dzieje się. Na tapecie zostały dwie opcje. Albo separator oleju jak twierdzi serwis albo grubszy temat wewnątrz jak twierdzą niektórzy mechanicy niezależni. W poniedziałek decyzja czy rozbieramy dalej czy składamy i testujemy. 3majcie kciuki

#cfmoto450mt #usterka #silnik #separatoroleju

4.07

Miał być thriller ze szczęśliwym zakończeniem a będzie chyba Tragedia. I to nie Grecka Tragedia tylko taka prawdziwie chińska. Trochę dni minęło od ostatniego posta w którym opisywałem perypetie z silnikiem w jednej z naszych cfek. Miało być fajnie, no ale niestety... Wczoraj 250km po wyjechaniu z serwisu na prostym odcinku drogi przy prędkości około 90km/h silnik nagle zrobił ....trrrrrrr,bzzz, JEB, DUP po czym zgasł i tym razem zgasł już na amen. Oczywiście znowu airbox pełny oleju i kałuża pod motocyklem. Wygląda więc na to że objawy z jakimi w kwietniu trafił do serwisu to był ostatni dzwonek przed katastrofą a diagnoza o przelaniu oleju przy wymianie, zdecydowanie wędruje do kosza 450 pojechała busem z powrotem do serwisu w Krakowie, ale tym razem publiczne chciałbym zaapelować do importera @CFMOTO PL czyli firmy Silverstone o podjęcie działań i współpracę z serwisem Moto-Trip Kraków - salon Quady Motocykle Skutery przy rozwiązaniu problemu. Nie może być tak że w nowym motocyklu po 8 miesiącach użytkowania kończy się silnik a importer nie widzi problemu i olewa zarówno klienta jak i serwis który zwraca się do niego z prośbą o pomoc, argumentując brak współpracy brakiem gwarancji. Tym bardziej że zapisy gwarancyjne są sformułowane w taki sposób że osoba użytkującą motocykl w podróżach międzynarodowych (i serwisująca go regularnie) nie ma najmniejszych szans na utrzymanie gwarancji która wymaga przeglądów co 5 tys km i TYLKO w polskiej sieci serwisowej będąc dodatkowo ograniczona do 12 tys km. Tym niemiłym akcentem kończę przydługi wpis i liczę na pozytywne zakończenie z udziałem zarówno serwisu jak i importera.

#cfmoto450mt #usterkasilnika #enginefailure #rękojmia #gwarancja #silnik #awaria

28.07

Saga o uszkodzonym silniku odcinek 4......
...............No i jest diagnoza. Urwany zawór wydechowy i demolka w środku. Dziś rozmawiałem z salonem Moto-Trip Kraków. Czekają na stanowisko importera czyli CFMOTO PL . Widząc jak importer "zajmował stanowisko" dotychczas to zaczynamy mieć lekkie obawy. Ale mimo wszystko mamy ciągle nadzieję ze nie zostaniemy potraktowani "made in china" . 3majcie kciuki

#cfmoto450mt #usterkasilnika #awaria #enginedamage #zawór #gwarancja #rękojmia

18.10

Na tym zdjęciu zamiast poczciwego, 30 letniego transalpa, miało być pachnące nowością CF Moto 450MT. Ale go nie ma bo od 6 miesięcy stoi w serwisie
W związku z powyższym, naszą terapię "jak wyleczyć się z chińczyków" uważamy za zakończoną. Udała się!!!
W tym miejscu serdeczne podziękowania dla CFMOTO PL za skuteczne zniechęcenie do dalszych zakupów. Gdyby nie Wy bylibyśmy bardziej w plecy

#cfmoto450mt #awaria #usterka #wymianasilnika #cfmoto #transalp #honda #chińskiemotocykle #cfmotopolska #enginefailure

3.11

Życie to sztuka wyborów. Czasami wybiera się źle no i trzeba ponieść tego konsekwencje, a przyznam że przy wyborze modelu do wypożyczania w bazie Alicante daliśmy się trochę ponieść emocjom. Był tani, dobrze wykonany i świetnie jeździł. Tym bardziej machnąłem ręką na dziwne zapisy gwarancyjne a poza tym przecież "od dawna robią quady to nie może być lipy" Ale wracając. Jeździł tak świetnie że po 4 miesiącach kupiliśmy kolejny taki sam. Przewodnik zadowolony, klienci w samych superlatywach, mało pali, no bajeczka....ale krótka. Taka na pół roku jazdy. Co się stało dobrze wiecie więc nie będę przunudzał, ale faktem jest że maszyna ma idealny balans. 6 miesięcy jeździ i 6 miesięcy stoi w serwisie. Jak stoi to nie zarabia, ale generalnie to trudno. Nie mają części więc nie naprawią, może w listopadzie, może w grudniu ale ogólnie to nie wiedzą. Człowiek zaczyna się zastanawiać co będzie jak się drugi zepsuje? V85tt i SWM500r to zbyt mało aby sprostać wszystkim chętnym. Przecież nie sztuką jest zebrać dziesiątki rezerwacji i zaliczek a później powiedzieć klientowi sorry ale motocykl sie popsuł i będą go naprawiać rok. Sztuką jest nie dopuścić do takiej sytuacji. Dlatego po rozważeniu wszystkich "za" i "przeciw" z przykrością informujemy iż od stycznia 2026r jesteśmy zmuszeni CZASOWO ZAWIESIĆ wypożyczalnie w bazie Alicante. Przynajmniej do momentu wymiany motocykli na takie które jeżdżą trochę dłużej a jak już się zepsują to serwis potrafi je naprawić. Czyli na pewno nie chińskie. Ale jak to mówią, nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło. Będziemy mieli troche więcej czasu na dopieszczenie naszej pierwszej przyszłorocznej wyprawy do Turcji no i poszukiwania nowego sprzetu dla przewodnika. A pieniądze wydane w na zakup dwóch 450 traktujemy jako dosyć drogą,ale wartościową lekcję na przyszłość
Dobrego tygodnia!

#cfmoto450mt #serwis #gwarancja #brakczęści #chińskiemotocykle #wypożyczalnia #bazaalicante #awariasilnika #wyprawymotocyklowe #wycieczkimotocyklowe #turcjamotocyklem #marokomotocyklem #hiszpaniamotocyklem #korsykamotocyklem #transportmotocykli #biuropodróży

Całość

https://www.facebook.com/share/1FynHvoC5F/

FB_IMG_1762188953181.jpgFB_IMG_1762188895604.jpgFB_IMG_1762188879640.jpg

Wysłane z mojego SM-S901B przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

To jest ten przypadek z mojego linka do forum cf . To są wady pierwszych miesięcy produkcji , niestety nie rozumiem podejścia importera cf Moto , nie rozumiem zapisów w gwarancji , dla mnie to jest absurdalne i zniechęcające do zakupu .

Podobno te nowsze są Ok

Wysłane z mojego 2201116SG przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

@coolluk  , a ile Ty już masz na blacie ?  Forum się martwi o przyszłość ;) 

• Like 1

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
[mention=5309]coolluk[/mention]  , a ile Ty już masz na blacie ?  Forum się martwi o przyszłość  

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
  • Like 3
  • Haha 1

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

żeby nie było potem sapania , że forum się nie interesuje padłami :D 

• Like 2

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Ojej.. jak mi przykro to znaczy liczę na to, ze spora część zachłyśniętych chińską jakością myśli technicznej i spokojną głową bo przecież jest gwarancja, przekalkuluje jednak ze nie dla wszystkich są te tanie chińskie motocykle, no i finalnie znowu zaczną interesować się starszymi chińskimi BMW które w obecnych polskich realiach rynkowych okazują się niezbywalne w normalnych pieniądzach

Wysłane z mojego SM-S936B przy użyciu Tapatalka

P.s. Paweł przenieść moze te dywagacje do odpowiedniego wątku, jeśli takowy istnieje bo se wszyscy pomyślą ze rozebrales tego cfmoto u siebie w garażu w Hiszpanii

• Like 3

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
Ojej.. jak mi przykro to znaczy liczę na to, ze spora część zachłyśniętych chińską jakością myśli technicznej i spokojną głową bo przecież jest gwarancja, przekalkuluje jednak ze nie dla wszystkich są te tanie chińskie motocykle, no i finalnie znowu zaczną interesować się starszymi chińskimi BMW które w obecnych polskich realiach rynkowych okazują się niezbywalne w normalnych pieniądzach

P.s. Paweł przenieść moze te dywagacje do odpowiedniego wątku, jeśli takowy istnieje bo se wszyscy pomyślą ze rozebrales tego cfmoto u siebie w garażu w Hiszpanii

Bo zamiast z Indii to z Chin kupują ;)!

Wysłane z mojego SM-A528B przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Jeszcze mnie zjebią publicznie jak Kikstera za Omode

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
Godzinę temu, dakarowy napisał:

Ojej.. jak mi przykro emoji2957.png to znaczy liczę na to, ze spora część zachłyśniętych chińską jakością myśli technicznej i spokojną głową bo przecież jest gwarancja, przekalkuluje jednak ze nie dla wszystkich są te tanie chińskie motocykle, no i finalnie znowu zaczną interesować się starszymi chińskimi BMW emoji28.pngemoji28.pngemoji28.png które w obecnych polskich realiach rynkowych okazują się niezbywalne w normalnych pieniądzach emoji848.pngemoji28.png

P.s. Paweł przenieść moze te dywagacje do odpowiedniego wątku, jeśli takowy istnieje emoji848.png bo se wszyscy pomyślą ze rozebrales tego cfmoto u siebie w garażu w Hiszpanii emoji28.png

Co do cen używanych BMW i to nie tylko tych z Chińskim sercem to masz racje . Czasem widać takie ogłoszenia zdesperowanych właścicieli - dwa miesiące nikt do mnie nie napisał i nie zadzwonił , wystawiam na grupie zamiast za 28 to za 17 tysięcy bo mi nowy stoi w garażu /R1200R 2012 rok stan idealny salon polska/ i wtedy znika z dnia na dzień . R1250GS w cenie R1300GS w promce są powszechne - ludzie dużo zapłacili za nowy , wszystko drożało z roku na rok i nagle ręka w nocniku bo w BMW jest promocja :D . Chińczycy nas zalali towarem , zawalili nowościami za pół ceny i teraz jest klops na rynku używanego towaru . Nie tylko w Polsce . Nasze żale niewiele tu pomogą , pozostaje napić się piwa :default_icon_beer: .

Kiedyś pracowałem w  dużym salonie Renault i Dacii - dzisiaj maja poza tymi markami salony Hyundaia , Omody / Jaecoo i MG a za miesiąc otwierają Chery - na to poszły miliony i to się raczej zwraca , jak znam właściciela to na minę by się nie dał wsadzić . Chińczycy dają wsparcie i nie drenują dealerów jak Stellantis /pamiętam bo trzy lata w tym gównie pracowałem - teraz tam jest BYD :D/ tylko im pomagają ... . Zapewne takie kwiatki jak z "importerami" chińskich motocykli którzy mają w dupie klienta prędzej czy później się skończą - tak kiedyś było z Moto Morini i podobno teraz jest o niebo lepiej . 

Na stokowe BMW 2025 można podobno dostać 14% rabatu a rok się jeszcze nie skończył - co będzie w marcu ?  

Ja mam raczej ostatnie moto w życiu - jak w końcu wyjdę na prostą po powikłaniach po ostatnim cowidzie :default_dry: /do wiosny może się uda / to sobie nawet pojeżdżę odbudowanym zabytkiem :default_dry: . 

Edytowane przez mario2007
  • Like 1

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Zapewne nie wszyscy pamiętają takie gówniane pojazdy z wczesnych lat 90-tych jak Daewoo Tico czy Hyundai accent że Musso nie wspomnę. Wszyscy znamy współczesne Kia czy Hyundaie . Chińczycy poszli podobnie tylko to nie jest demokracja lecz chińska Republika ludowa - państwo wyznacza kierunek i dba byś nie zboczył z linii partii . Niby prywatne ale zawsze pod nadzorem i to im jakoś zawsze działa - jak nie dają rady to firma znika z horyzontu i jutro nikt tam o niej nie pamięta ...

Większość chińskich aut ma silniki oparte na niezniszczalnej konstrukcji 4G15 Mitsubishi i nie ma znaczenia jak się firma nazywa - i tak jest z wieloma podzespołami kupionymi lub otrzymanymi w barterze od wielkich koncernów za usługi produkcji wielkich serii czegoś co było potrzebne - patrz Loncin. Jest takie coś jak Bestune , sprzedaje w Polsce auta z silnikami Volkswagena 1.5 i 2.0 które produkuje do chińskich wersji VW . Koło się zamyka .

Sami sobie to zrobiliśmy i to nie jest śmieszne.

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
Zapewne nie wszyscy pamiętają takie gówniane pojazdy z wczesnych lat 90-tych jak Daewoo Tico czy Hyundai accent że Musso nie wspomnę. Wszyscy znamy współczesne Kia czy Hyundaie . Chińczycy poszli podobnie tylko to nie jest demokracja lecz chińska Republika ludowa - państwo wyznacza kierunek i dba byś nie zboczył z linii partii . Niby prywatne ale zawsze pod nadzorem i to im jakoś zawsze działa - jak nie dają rady to firma znika z horyzontu i jutro nikt tam o niej nie pamięta ...

Większość chińskich aut ma silniki oparte na niezniszczalnej konstrukcji 4G15 Mitsubishi i nie ma znaczenia jak się firma nazywa - i tak jest z wieloma podzespołami kupionymi lub otrzymanymi w barterze od wielkich koncernów za usługi produkcji wielkich serii czegoś co było potrzebne - patrz Loncin. Jest takie coś jak Bestune , sprzedaje w Polsce auta z silnikami Volkswagena 1.5 i 2.0 które produkuje do chińskich wersji VW . Koło się zamyka .

Sami sobie to zrobiliśmy i to nie jest śmieszne.

Bestune ma silnik *tozsamy* z VW ale to nie jest to samo! Mario, nie zakrzywiaj czasoprzestrzeni.

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Paweł ja wiem że to nie jest europejskie 1.5 TSI ale oni tego sami nie wymyślili .

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
Co do cen używanych BMW i to nie tylko tych z Chińskim sercem to masz racje . Czasem widać takie ogłoszenia zdesperowanych właścicieli - dwa miesiące nikt do mnie nie napisał i nie zadzwonił , wystawiam na grupie zamiast za 28 to za 17 tysięcy bo mi nowy stoi w garażu /R1200R 2012 rok stan idealny salon polska/ i wtedy znika z dnia na dzień . R1250GS w cenie R1300GS w promce są powszechne - ludzie dużo zapłacili za nowy , wszystko drożało z roku na rok i nagle ręka w nocniku bo w BMW jest promocja  . Chińczycy nas zalali towarem , zawalili nowościami za pół ceny i teraz jest klops na rynku używanego towaru . Nie tylko w Polsce . Nasze żale niewiele tu pomogą , pozostaje napić się piwa :default_icon_beer: .
Kiedyś pracowałem w  dużym salonie Renault i Dacii - dzisiaj maja poza tymi markami salony Hyundaia , Omody / Jaecoo i MG a za miesiąc otwierają Chery - na to poszły miliony i to się raczej zwraca , jak znam właściciela to na minę by się nie dał wsadzić . Chińczycy dają wsparcie i nie drenują dealerów jak Stellantis /pamiętam bo trzy lata w tym gównie pracowałem - teraz tam jest BYD / tylko im pomagają ... . Zapewne takie kwiatki jak z "importerami" chińskich motocykli którzy mają w dupie klienta prędzej czy później się skończą - tak kiedyś było z Moto Morini i podobno teraz jest o niebo lepiej . 
Na stokowe BMW 2025 można podobno dostać 14% rabatu a rok się jeszcze nie skończył - co będzie w marcu ?  
Ja mam raczej ostatnie moto w życiu - jak w końcu wyjdę na prostą po powikłaniach po ostatnim cowidzie :default_dry: /do wiosny może się uda / to sobie nawet pojeżdżę odbudowanym zabytkiem :default_dry: . 
Najbardziej pasujące do powyższego słowa to .."prawdopodobnie"
Niemniej teoche sie zgadzam, z a tymi Hyundayami, czy DajEwo z lat 90tych to bylo jednak trochę inaczej, bo te co pozostały to np. do dzisiaj nadal ich rdza nie zjadła a elektronika tam jak w maluchu.. choć nie były tam elektryczne szyby i lusterka czasami
P.s. Paweł przenieś to gdzieś, albo do nowego wątku bo bede musiał wrzucić co zrobiłem dla swojego motocykla.. dla przykładu 20251102_171813.jpg

• Like 1

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
Godzinę temu, dakarowy napisał:

P.s. Paweł przenieś to gdzieś, albo do nowego wątku emoji848.png bo bede musiał wrzucić co zrobiłem dla swojego motocykla.. dla przykładu emoji28.png20251102_171813.jpg

Chiński kaganek oświaty :D

• Like 1

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Oj tam, oj tam ... Polak to permanentny pesymista. A gdzie wdzięczność za 12-14 kkm bezawaryjnej jazdy wdzięcznym i tanim motocyklem? 

Szukają dziury w całym, a przecież nie każdemu (jeszcze) urwał się zawór ...;) , a w tych co teraz są do kupienia podobno już przyczyną awarii nie będzie urwany zawór, a nawet jak coś innego to też się poprawi w następnych ... Tak trzeba patrzyć na świat :default_hammerpc:

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Do tej pory znamy tylko dwa przypadki awarii spowodowanej urwaniem zaworu a  nie wiemy jaki jest np poziom sprzedaży tego modelu w tym roku. 

Może się okazać to awaryjność jest na poziomie marginalnym. 

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Jak rozbił się samolot w USA (zginęło kilkanaście -chyba 18 osób) zapytany Trump o opinię na temat tej tragedii odpowiedział: to taki mały samolot był ... ;)

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Ja ten motocykl jednak inaczej użytkuję niż większość ;) - u mnie na zębatce 6 biegu pewnie obecnie jest pajęczyna ... szwędanie się 1-2-3-4 po polnych drogach a kręcenie tego małego sliniczka do 6 tys. obrotów przy 120 km/h na przelotówkach po 500 km dziennie to całkiem inna jazda. Póki co jeżdzę obserwuję ;) nie jeżdzę w stoperach słucham silnika bo lubię ;) 
Będzie co ma być. A każdy kto pracował w jakiejkolwiek korporacji wie jaka jest różnica między ceną katalogową / możliwym rabatem dla klienta/ a realnymi kosztami produkcji ... 
Możecie się czarować ale żyjemy w czasach produkcji rzeczy "good enough" w jak najniższej cenie. Dodatkowo płacisz za marketing rozpoznawalność marki itd. Nie chodzi o to żęby bronić tutaj cf moto ale byłbym daleki od zachwycania się jakością dużo droższych motocykli... a jak historia pokazuje nawet zamek w kufrze da się spie******* w motocyklu za grubo ponad 100 tys.

P.S.
Odebraliśmy wczoraj w firmie nowiutkie Audi A5 z przeszło ćwierć milion złotych - tak na wejściu ma z 5 baboli... Apple carplay restetuje się 7 razy podczas pierwszej jazdy itd. itp. 
Czy w BYD, Omodzie czy innych chińczyku działa to lepiej ? Być może tak za to inne rzeczy dużo gorzej - taki świat 

Każdy niech wybiera testuje i wyrabia sobie własną opinię :)

• Like 5

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
Ja ten motocykl jednak inaczej użytkuję niż większość  - u mnie na zębatce 6 biegu pewnie obecnie jest pajęczyna ... szwędanie się 1-2-3-4 po polnych drogach a kręcenie tego małego sliniczka do 6 tys. obrotów przy 120 km/h na przelotówkach po 500 km dziennie to całkiem inna jazda. Póki co jeżdzę obserwuję  nie jeżdzę w stoperach słucham silnika bo lubię  
Będzie co ma być. A każdy kto pracował w jakiejkolwiek korporacji wie jaka jest różnica między ceną katalogową / możliwym rabatem dla klienta/ a realnymi kosztami produkcji ... 
Możecie się czarować ale żyjemy w czasach produkcji rzeczy "good enough" w jak najniższej cenie. Dodatkowo płacisz za marketing rozpoznawalność marki itd. Nie chodzi o to żęby bronić tutaj cf moto ale byłbym daleki od zachwycania się jakością dużo droższych motocykli... a jak historia pokazuje nawet zamek w kufrze da się spie******* w motocyklu za grubo ponad 100 tys.

P.S.
Odebraliśmy wczoraj w firmie nowiutkie Audi A5 z przeszło ćwierć milion złotych - tak na wejściu ma z 5 baboli... Apple carplay restetuje się 7 razy podczas pierwszej jazdy itd. itp. 
Czy w BYD, Omodzie czy innych chińczyku działa to lepiej ? Być może tak za to inne rzeczy dużo gorzej - taki świat 
Każdy niech wybiera testuje i wyrabia sobie własną opinię

Właśnie.. niech każdy wyrabia sobie opinie sam mało tego, niech wydaje pieniądze tam gdzie uważa. Zawsze powtarzałem, że jak komuś ze swoimi decyzjami dobrze, to mi dwa razy lepiej

P.s. Paweł nie był na ostatnim zlocie, a byla okazja pogadać na temat tego motocykla, jego charakterystyki pracy silnika i przeznaczenia samego motocykla, do czego jest, a do czego nie jest stworzony i ja to przyjmuję jako właściwe, bez nadmiernych oczekiwań.

Cieszę się jedynie, że coś jednak jest nie do końca tak, a nie jak to ohy-i-ahy-wano na samym początku każdą chińską tanią nowinkę na rynku motoryzacyjnym.

P.s. 2 I tak na marginesie nie rozumiem jedynie tego debila co wyrwał kierownicę w jakimś chińskimi gównie, w internecie niedawno

• Like 2

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Można i tak

98eb601171f270b41a3d194d9519f547.jpg

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• Like 3

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Wiadomo . Ostatnio widziałem zdemontowany silnik R1300 i np miska była chińska pokrywa zaworów również azjatycka tak że wiadomix.

Oni to tylko dłużej testują przed wejściem do masowej produkcji i kwiatki im szybciej wychodzą. Bo skala produkcji jest zapewne po stronie cf Moto a nie BMW .

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
7 godzin temu, Jarek napisał:

Oj tam, oj tam ... Polak to permanentny pesymista. A gdzie wdzięczność za 12-14 kkm bezawaryjnej jazdy wdzięcznym i tanim motocyklem? 

Szukają dziury w całym, a przecież nie każdemu (jeszcze) urwał się zawór ...;) , a w tych co teraz są do kupienia podobno już przyczyną awarii nie będzie urwany zawór, a nawet jak coś innego to też się poprawi w następnych ... Tak trzeba patrzyć na świat :default_hammerpc:

12-14 kkm

ja był bym wdzięczny, bo to u mnie 4 - 6 lat użytkowania 

• Like 2
  • Haha 1

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

temat obszerny  i jakie bogate wnioski ...

Można by je podrzucić importerom i dilerom . A oni i tak mają obecnie najwyższą sprzedaż w Polsce i niczym się nie przejmują .

Jak to napisał @dakarowy , niech każdy marnuje hajc tam gdzie mu się podoba ... Daniel podążam Twoimi wskazówkami ;) 

Edytowane przez ben

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Żeby dodać komentarz, musisz założyć konto lub zalogować się

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą dodawać komentarze

Dodaj konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się tutaj.

Zaloguj się teraz