Skocz do zawartości

Recommended Posts

Hej dzisiaj właśnie konfigurowałem i szprych nie można dodać więc wysłałem zapytaniem do Zdunka i wycenili mi w pakiecie Rally + koła i wyszło 42 k brutto. Moto na salonach będzie w maju a grzybem dzisiaj zamówił to odbiór w sierpniu. Same koła 4800 tyle chyba co pakiet Rally. Kufrów nie ma w opcji tylko miękkie torby. Kurde tak z 20 kucy więcej. Ale szykuje się na Gruzję i byłby idealny choć waży 170 kg. Ale jakiś taki zwinny się wydaje. Ale znając życie i tak nogami nie będę dotykał ziemi!:)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• Like 2

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

W sierpniu.... w sam raz jak Ania bedzie mogła się pozbyć leasingu na CF

i w niebieskiej wersji bedzie pasować do stroju...

A nóżki będą dyndać

Chyba podjedziemy do Inchcape

taptarapta

• Like 3

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
Dnia 20.03.2026 o 20:13, DYROTON napisał:

Hej dzisiaj właśnie konfigurowałem i szprych nie można dodać więc wysłałem zapytaniem do Zdunka i wycenili mi w pakiecie Rally + koła i wyszło 42 k brutto. Moto na salonach będzie w maju a grzybem dzisiaj zamówił to odbiór w sierpniu. Same koła 4800 tyle chyba co pakiet Rally. Kufrów nie ma w opcji tylko miękkie torby. Kurde tak z 20 kucy więcej. Ale szykuje się na Gruzję i byłby idealny choć waży 170 kg. Ale jakiś taki zwinny się wydaje. Ale znając życie i tak nogami nie będę dotykał ziemi!:)

Jeździłeś? Jak działa sprzęgło bez sprzęgła ?

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
Jeździłeś? Jak działa sprzęgło bez sprzęgła ?

Jeszcze nie ale już raczej zrezygnowałem z jego zakupu. Właśnie sprzęgło z którego nie ma możliwości strzału jak dla mnie ciężko sobie to wyobrazić i że do 3 000 obrotów nic nie możesz zrobić. Podjazdy i moto samo odjeżdża gdy ktoś przygazuje a masz go na biegu. Nie lubię takich udziwnień, starej daty jestem

• Like 2

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
12 minut temu, DYROTON napisał:

Jeszcze nie ale już raczej zrezygnowałem z jego zakupu. Właśnie sprzęgło z którego nie ma możliwości strzału jak dla mnie ciężko sobie to wyobrazić i że do 3 000 obrotów nic nie możesz zrobić. Podjazdy i moto samo odjeżdża gdy ktoś przygazuje a masz go na biegu. Nie lubię takich udziwnień, starej daty jestememoji2369.png

Myślałem że testowałeś bo jestem ciekawy jak to działa. 

Jak widac na filmie strzał działa :D

• Like 1

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
Myślałem że testowałeś bo jestem ciekawy jak to działa. 
Jak widac na filmie strzał działa 

No ciekawe ciekawe może nie będę go skreślał jeszcze poczekam na demo w maju i pojeżdżę może. We wrześniu lecę na Gruzję więc oblecę 800 GS ja jestem mały, niski znaczy i pienienie gabarytowo mi podejdzie chce tylko tą moc sprawdzić i prędkości przelotowe. Wygląda spoko

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

F450GS nie sądzę żeby był wyższy od F800GS, ale na żywo nie widziałem. 

• Like 1

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

W F450GS to silnik zupełnie nowy czy gdzieś już był i konstrukcja sprawdzona? 

Mam nadzieję że nie jest po krewny z cf moto :default_cool:

• Haha 1

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
W F450GS to silnik zupełnie nowy czy gdzieś już był i konstrukcja sprawdzona? 
Mam nadzieję że nie jest po krewny z cf moto :default_cool:
Widziałam ze byłeś w stolycy na targach, trzeba było zapytać Tobiasza

Wysłane z mojego SM-S931B przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Na tym forum są 4 cf moto. W Polsce to 3 najczęściej rejestrowany nowy motocykl w zeszłym roku. Z tych czterech jeden się zepsuł i producent naprawił go wymieniając silnik. To teraz czekamy aż będą tu 4 450gs, przejeżdżą rok, będzie można porównywać.

• Like 3
  • Thanks 1

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
46 minut temu, arthurr napisał:

Na tym forum są 4 cf moto. W Polsce to 3 najczęściej rejestrowany nowy motocykl w zeszłym roku. Z tych czterech jeden się zepsuł i producent naprawił go wymieniając silnik. To teraz czekamy aż będą tu 4 450gs, przejeżdżą rok, będzie można porównywać.

A ile jest Triumph'ów na forum?

• Like 1

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
4 godziny temu, Pawel napisał:

Widziałam ze byłeś w stolycy na targach, trzeba było zapytać Tobiasza

Jak płacą to nie można źle mówić :default_cool:

• Like 3

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
45 minut temu, ZWIERZ napisał:

A ile jest Triumph'ów na forum?

Bywało więcej 

23 minuty temu, Ghost napisał:

Jak płacą to nie można źle mówić :default_cool:

Akurat Tobiasza nie odbieram jako gościa któremu można zapłacić żeby dobrze mówił.. ale pewnie wiesz więcej, ja się daję nabierać na jego internetową kreację.

• Like 3
  • Haha 1

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

No to na razie tyle

Sprawia wrażenie dużo mniejszego od CFM

Na pewno zgrabniejszy w talii i łatwiej objąć nogami

Lekko sie go przerzuca... zaorałem trochę polnych dróg dookoła, które pewnie bym omijał na większych motocyklach po wczorajszych deszczach.

Paradoksalnie mam wrażenie, że silnik CFM jest lepszy (sic!)

Quickshifter... hmmm... szczerze... przynajmniej w tym wypadku, to dla mnie raczej marketingowy bełkot dla ludzi, którzy mają potrzebę wyposażenia motocykla we wszystkie możliwe gadżety. Nie odczułem różnicy w jeździe motocyklem z QS i bez niego. W każdym wypadku zmieniam płynnie biegi bez sprzęgła w pełnym ich zakresie.

Tryby jazdy 4 sztuki, mi najfajniej jeździło się na Enduro. Enduro Pro wyłącza już ABS na tylnym kole.

Koniecznie podwyższenie kierownicy.

W jeździe na stojąco niechcący zdarzało mi się zbić bieg.

Przydałby się pałąk na akcesoria typu navi

Zabaweczka... na tych alufelgach to bliżej mu do poprzednika F310GS niż do mikro enduro adwenczera

2aed5e9c5a7e79903a0280ff92a47f52.jpgca5e20ac9db91c6cc5e725d5da0e2f91.jpg7bb3ff68c90db7b849b87972d51be234.jpg530797e5fb1f3902bdd3b2c47e92e406.jpg03395b7f4759eb097f4d5ba72ad78853.jpg985e707834ad946903d5d2b19c52ef84.jpge0db9f195948559ada0db88d826d3472.jpgcc836af5ee624d377b34d8583ef9ce65.jpgd5b0fd01cf3bc879801ceb829801dcfa.jpg

taptarapta

• Like 4

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Moim zdaniem przeznaczeniem tego motorka, podobnie jak cf, jest pyrkanie po szutrach. Do podróży to tak średnio bym powiedział.
A qs jest zajebisty kiedy np odkręcasz do odciny 1. 2. 3 kiedy lewą ręką trzeba sie mocno trzymać kierownicy, do patatajania rzeczywiście moze okazać sie zbędny.

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Mam dziś porównanie z QS w Aprilli. Znacznie lepiej. Ale czy do mojego pyrkania niezbędny? Nie sądzę.

Z tego co pamiętam to idea tego dynksa wzięła sie z motosportu żeby urwać jeszcze jakieś setne sekundy tracone przy zmianie biegów. W codziennym użytkowaniu podtrzymuję swoje zdanie.

Moze kiedyś się zaopatrzę ale bardziej na zasadzie "co by tu jeszcze dodać", niż z realnej potrzeby.

X-COUNTRY też, a nawet tym bardziej, się nie nadawał do podróżowania, ale osoby o mikrym wzroście jakoś muszą sobie radzić. Dlatego Ania przejechała nim ok. 60kkm po całej Europie, a Dziadek zajeżdża już drugi silnik.

taptarapta

• Like 1

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Rotax 650 to kowadło, tłok jak popielniczka.

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Żeby dodać komentarz, musisz założyć konto lub zalogować się

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą dodawać komentarze

Dodaj konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się tutaj.

Zaloguj się teraz