dział damsko-męski czyli odzież w trasę
Napisano 26 październik 2011 - 11:33
nie ukrywam że dla siebie gdy już będę szukał to na pewno czegoś na gore-tex'ie i koniecznie wypinanym
oprócz rukki gobi i kalahari oraz alpinestars durban zna ktoś coś jeszcze?
znalazłem jeszcze Rev'it Defender
z góry wykluczam Helda
Napisano 26 październik 2011 - 11:37
Łódź
Była F650 '95 48KM, W planach dużo różnych- zobaczymy ;)
Strony internetowe, monitoring, komputery, sieci komputerowe.
Napisano 26 październik 2011 - 11:39
Jest to model męski, przez co zbyt luźne przody ma [mam niskie podbicie] - nie są super wygodne - ale nie są to buty narciarskie, nie muszą być idealnie dopasowane. W 95% jeżdżę w nich, w 5% chodzę - i spokojnie wówczas dają radę
Kombinezon p. deszczowy - rozważałam 1-częściowy, bo wiadomo - im bardziej zwarty, tym mniej wrażliwy na przemoknięcie.
Ale wyobraziłam sobie proces udawania się do toalety w tym ustrojstwie... :/ Kupiłam dwuczęściowy.
Cóż - gdybym była facetem, to pewnie byłby 1-cz
Fran Crane
Napisano 26 październik 2011 - 11:43
ale nie miałem okazji jeszcze próbować ;-)
Napisano 26 październik 2011 - 11:45
Napisano 26 październik 2011 - 11:50
mirek2404 napisał:
rpiotrek napisał:
Można prać tylko w odpowiedni sposób. Moja kurtka narciarska z Gore jest prana w pralce tylko w odpowiednich środkach. Ma 5 sezonów za sobą i nie puszcza. A Jeździłem w zeszłym sezonie w śniegu z deszczem kilka godzin.
Napisano 26 październik 2011 - 11:50
No i zazwyczaj mają stosunkowo krótkie nogawki.
Aaaa - w ogóle, to ja mam górę M, a dół XXL - właśnie ze względu na nogawki. Gdy siadłam na motka i zgięłam nogi, to nogawki mi podłaziły ponad buty. W XXL się topię i mam je pod pachami prawie, ale przynajmniej mi ciepło i sucho
Wyglądam jak klaun
Pamiętaj MeJustine - kobiety mają stosunkowo dłuższe nogi, niż faceci - i zawsze sprawdzaj długość nogawek - tylko po maksymalnym podciągnięciu do góry i najlepiej po kucnięciu w tym podciągnięciu [obniżanie w pasie i kroku jest bez sensu, bo na siodle i tak pójdą max w górę].
Fran Crane
Napisano 26 październik 2011 - 11:53
Napisano 26 październik 2011 - 12:09
mygosia napisał:
Aaaa - w ogóle, to ja mam górę M, a dół XXL - właśnie ze względu na nogawki. Gdy siadłam na motka i zgięłam nogi, to nogawki mi podłaziły ponad buty. W XXL się topię i mam je pod pachami prawie, ale przynajmniej mi ciepło i sucho
Wyglądam jak klaun
Pamiętaj MeJustine - kobiety mają stosunkowo dłuższe nogi, niż faceci - i zawsze sprawdzaj długość nogawek - tylko po maksymalnym podciągnięciu do góry i najlepiej po kucnięciu w tym podciągnięciu [obniżanie w pasie i kroku jest bez sensu, bo na siodle i tak pójdą max w górę].
Napisano 26 październik 2011 - 12:36
ale dzięki za podziałkę, przyda się. właśnie zastanawiałm się co to za firmy held i halvarsson
marcinn72 napisał:
wysoka półka:
Rukka - dobre wykonanie, masa fajnych patentów ułatwiająca życie, nota bene mam jedną w dobrej cenie na sprzedaż, prosto ze sklepu, leży w kartonie, bo żonie się kolor nie spodobał, ale nie ma wypinanej membrany, małży to nie robi bo zmarzlak, ale ja bym nie dał rady
Alpinestars
Dainese
Spidi
średnia półka
Held
Halvarsson
Modeka
Vanucci
niska półka
Retbike
Cycle Spirit
Probiker
oj wiele jest tych firm... mętlik w głowie
Napisano 26 październik 2011 - 12:38
Napisano 26 październik 2011 - 12:45
mygosia napisał:
Wyglądam jak klaun
haha nieźle, mygosia jakbyś kiedyś była w pobliżu daj znaka
coś czuję, ża ja również będę miała te XXL hehehe
Napisano 26 październik 2011 - 12:51
marcinn72 napisał:
ale nie miałem okazji jeszcze próbować ;-)
Pozdrawiam, Bartek
Napisano 26 październik 2011 - 12:52
MeJustine napisał:
ale dzięki za podziałkę, przyda się. właśnie zastanawiałm się co to za firmy held i halvarsson
jesli tylko ciut to dasz spokojnie radę
held od dwóch lat przegiął mocno z cenami, dopoki trzymał poziom cenowy mniej więcej modeki lub nieznacznie powyżej, stosunek jakości do ceny był dla mnie akceptowalny, ale jeśli za te same pieniądze albop taniej mam rukke czy alpine to się nie zastanawaiam
choć jest jeden wyjatek, jako jeden z nielicznych robi rękawiczki z gumową wycieraczka na palcu i to się sprawdza
coś takiego ma jeszcze BMW ale tam jak dobry rozmiar to za krótkie palce, jak palce dobre to mam namiot na dłoni
co do Halvarsson'a
jezdze od jakiegoś czasu w jednym z wyższych modeli, mocno rozbudowane ochraniacze, ale brak ochraniacza pleców, trzeba dokupić
jakość membrany, w kurtce nie przecieka, ale spodniami gdzieś mi cieknie, po dłuższym czasie, ale nie wiem wciaż czy to kwestia jej złego ułożeniaprzy zakładaniu czy po prostu zaczęła puszczać
w mojej kurtce brakuje mi wywietrzników na klacie i rękach, są tylko na ramionach i plecach
sporo kieszeni i możliwości regulacyjnych
plusem jest możliwość wypięcia membrany i podpinka z outlastu
najwazniejszy minus spodni to że membrana nie schodzi do końca nogawki tylko kończy się powytżej i może się zdarzyć że woda z membrany może sciekać do buta
Napisano 26 październik 2011 - 12:53
rampus napisał:
albo rybka albo pipka
jak chcesz oddychalnego kondomka to musisz wywalić kilka stów
Napisano 26 październik 2011 - 12:56
może w styczniu do anglii warto będzie skoczyć na zakupy
Napisano 26 październik 2011 - 12:57
i słusznie że jasne... moje następne też będą jasne
http://allegro.pl/damska-kurtka-rukka-m ... 62672.html to ta nasza
Napisano 26 październik 2011 - 13:03
MeJustine napisał:
może w styczniu do anglii warto będzie skoczyć na zakupy
Napisano 26 październik 2011 - 13:13
bajer napisał:
Tylko dobrze przymierz Streetguarda bo rozmiary są trochę zawyżone. Sprawdź też, czy pasyje Ci rozmiarowo w okół szyi bo nie ma zbytniej regulacji.
Kurteczka jest super. Polecam
Napisano 26 październik 2011 - 13:15
Niby Macna ma różne kolory kurtek, ale u nas w Pl tylko czarne :/
Rozwiązaniem może być taka fajna kamizelka, która jest w miarę wygodna w użyciu, bo mocowana na stałe m.in. w modelu Lily.
http://sklep.intermotors.pl/product-pol ... zolty.html
Fran Crane
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych