Użytkownik elektrician dnia 23 grudzień 2011 - 17:28 napisał
Ze zdjęc widzę że jest to obniżona wersja. Poobijany lakier na przednich lagach i rdza w okolicy tylnego zacisku. Fraba na silniku opada, aluminiowe elementy utlenione,wygląda jak by był garażowany pod chmurką. Motek na pewno ma sporo kilometrów nie wiem czy nie więcej niż na liczniku.
To były jakieś obniżone wersje? To co jest na zdjęciach również widzę , zdaję sobie sprawę że motor ma 8 lat , nie jest nowy i nie służy do patrzenia tylko do jeżdżenia , więc utlenione aluminium , troszkę rdzy czy trochę schodzącej farby na silniku mnie nie zraża , w końcu motor jest narażony na działanie czynników zewnętrznych , szczególnie za te pieniądze nie można oczekiwać ideału ... Dla mnie najważniejszy jest stan techniczny motocykla , i czy nie jest po strzale ( jak ja to mówię memlany) , czyli czy patrząc dokładniej jest w miarę oryginalny , i widać że nikt przy nim nie majstrował ( niespasowane owiewki , brak śrubek, drutowania itd) bo tego na zdjęciach niestety nie widać . Właściciel mówił że pospawał i pomalował dwa przednie błotniki i wymienił lusterka, to wszystko .... Niestety nie miałem do czynienia (na żywo) z Gs-ą także nawet nie wiem jak powinien pracować tan silnik .... Ja znam się na autach , także jak oglądam jakieś to po kilku minutach wstępnie wiem czy "się nadaje" czy kategorycznie odpada .... Myślę że z motkiem jest podobnie ... Jakbym miał bliżej to nie zawracał bym "gitary" ...
Ponawiam prośbę , czy jest ktoś może z okolicy kto mógłby zerknąć okiem na ten sprzęt ?
Dzięki za odzew

Pozdrawiam Przemek