Skocz do zawartości

Pomoc w oględzinach Gs-a Trójmiasto

76 odpowiedzi w tym temacie

#61 alik

Niutonometrus Pontifex Maximus, Czciciel Loctite'a

• Użytkownik
  • 5661 postów
  • Gadu-Gadu:3401056
  • LokalizacjaPoznań
  • Motocykl:KTM LC4 640 Adventure '03 ps. Łomot
  • Przebieg:62 tys

Napisano 30 grudzień 2011 - 12:22

A kto nie ryzykuje ten nie jezdzi. ;) spoko - zadnych przytykow nie bylo.
„Four wheels move the body. Two wheels move the soul.”

#62 cykli

Forumowy wymiatacz

• Użytkownik
  • 1141 postów
  • LokalizacjaŻukowo/Trójmiasto
  • Motocykl:R1200GS
  • Przebieg:50000

Napisano 30 grudzień 2011 - 12:32

No i dobrze, Przem.ek gratulacje, i przepraszam że nie mogłem pomóc. Ja "swojego" Dakara też kupiłem "w ciemno". Dostałem namiar do gościa, pojechałem do Warszawy, obejrzałem GO nawet nie dotykając, nie mówiąc o wsiadaniu i jeździe próbnej, wypiłem z właścicielem kawę u niego w domu i pojechałem do siebie, a za tydzień byłem właścicielem, i nie żałuję!I też Ci Przem.ek życzę zadowolenia z zakupu!-zmień podpis pod avatarem-chyba już nieaktualny?

#63 Przem.ek

Zadomowiony

• Użytkownik
  • 71 postów
  • LokalizacjaDolny Śląsk
  • Motocykl:Bmw f650gs 2003'

Napisano 30 grudzień 2011 - 16:21

Moto stoi już w ciepłym garażu :) Przyjechało nietknięte , chłopaki profesjonalnie zabezpieczyli ładunek . Co do stanu motocykla , wszystko jest tak jak opisywali Max i Elektrician , silnik pali od dotyku i równo pracuje , wszystko działa jak powinno , moto jest w dobrym stanie , jestem zadowolony z zakupu i mam nadzieję że tak już zostanie :)
Oczywiście nie obyło się bez jazdy próbnej przy padającym śniegu .
Można powiedzieć że dzięki rejstracji na tym forum i uprzejmości kolegów kupiłem moto bez wychodzenia z domu :)
Jeszcze raz dzięki Elektrician i Max , zaoszczędziłem dzięki wam mnóstwo nerwów i czasu , jestem waszym dłużnikiem ! Jeżeli ktoś będzie miał jakieś moto do obejrzenia w mojej okolicy to oczywiście służę pomocą .

Użytkownik Przem.ek edytował ten post 30 grudzień 2011 - 16:21

#64 elektrician

Forumowy wymiatacz

• Użytkownik
  • 713 postów
  • Lokalizacja3 city Gdańsk
  • Motocykl:BMW F 800 GS :)
  • Przebieg:6000<

Napisano 30 grudzień 2011 - 16:42

no i dobrze ciesz się sprzętem :)

Użytkownik elektrician edytował ten post 30 grudzień 2011 - 16:58

Tyle wiesz o swoim sprzęcie ile przy nim dłubiesz.
Radocha zaczyna się tam gdzie kończy ekonomia :)
BMW F 650 GS sprzedane -> BMW F 800 GSpomarańcza

#65 mygosia

Forumowa Łowczyni

• Użytkownik
  • 1998 postów
  • LokalizacjaBielsko-Biała okolice
  • Motocykl:KTM LC4 400 Mil "Pleśniak"

Napisano 30 grudzień 2011 - 16:47

:shock: :?:
"The greatest pleasure in life is doing what people say you cannot do"
Fran Crane

#66 elektrician

Forumowy wymiatacz

• Użytkownik
  • 713 postów

Napisano 30 grudzień 2011 - 16:48

Cieszę sie Przemek że jest ok, kamień z serca mam nadzieję że polatasz kilka sezonów spokojnie. Wszystkiego dobrego.

Użytkownik elektrician edytował ten post 30 grudzień 2011 - 17:00

#67 cykli

Forumowy wymiatacz

• Użytkownik
  • 1141 postów

Napisano 30 grudzień 2011 - 16:49

Elektrician, mój post nie zawierał nawet grama złośliwości :shock: (nawet nie próbuj tak myśleć! 8-) ). Tym bardziej, że gdyby nie pilny wyjazd do Warszawy pojechałbym z Wami do Kartuz o czym mówiłem Ci przez telefon. Fakt, Dakara kupiłem w ciemno i na pewno teraz bym już tak nie zrobił, chociaż się nie naciąłem (na szczęście). Dlatego podziwiam odwagę Przem.ka że zdecydował się na taki zakup. Poza tym, Elektrician, ale zobacz jakie masz zaufanie na forum.. :mrgreen: . :-P Nie ciśnieniuj, pozdrawiam!

#68 martix35

Forumowy wymiatacz

• Użytkownik
  • 690 postów
  • LokalizacjaTarnowskie Góry
  • Motocykl:Kawasaki ZX6R

Napisano 30 grudzień 2011 - 16:50

Kolega Przemek zdał się na opinię doświadczonych forumowiczów i dzięki nim ma teraz swoje upragnione moto. A z tego co pisał to jest zadowolony i to jest najważniejsze! W końcu po to tutaj miedzy innymi jesteśmy żeby sobie pomagać. Gratuluje Przemek zakupu i nich jeździ jak najdłużej!
Yamaha Virago 535`91 r. - - -> Yamaha Virago 535`96 r.- - -> BMW F650`94 - - -> Kawasaki ZX6R :)

#69 Przem.ek

Zadomowiony

• Użytkownik
  • 71 postów
  • LokalizacjaDolny Śląsk

Napisano 30 grudzień 2011 - 16:55

Wyświetl postUżytkownik elektrician dnia 30 grudzień 2011 - 16:48 napisał

Cieszę sie Przemek że jest ok, kamień z serca mam nadzieję że polatasz kilka sezonów spokojnie. Wszystkiego dobrego. Poprzedniego mojego postu nie bież do siebie, musiałem napisać bo nie lubię takich przypałów. Pozdro
Nie biorę tego do siebie , w sumie nie wiem do kogo to było .... Spokojnie, po co te nerwy :)

#70 elektrician

Forumowy wymiatacz

• Użytkownik
  • 713 postów

Napisano 30 grudzień 2011 - 17:04

przepraszam wszystkich namieszałem, to chyba to zaufanie ciąży trochę i czasem człowieka poniesie. Cykli to nie było do Ciebie ani do nikogo przepraszam jeszcze raz.

#71 Przem.ek

Zadomowiony

• Użytkownik
  • 71 postów
  • LokalizacjaDolny Śląsk

Napisano 30 grudzień 2011 - 17:06

Wyświetl postUżytkownik cykli dnia 30 grudzień 2011 - 16:49 napisał

Elektrician, mój post nie zawierał nawet grama złośliwości :shock: (nawet nie próbuj tak myśleć! 8-) ). Tym bardziej, że gdyby nie pilny wyjazd do Warszawy pojechałbym z Wami do Kartuz o czym mówiłem Ci przez telefon. Fakt, Dakara kupiłem w ciemno i na pewno teraz bym już tak nie zrobił, chociaż się nie naciąłem (na szczęście). Dlatego podziwiam odwagę Przem.ka że zdecydował się na taki zakup. Poza tym, Elektrician, ale zobacz jakie masz zaufanie na forum.. :mrgreen: . :-P Nie ciśnieniuj, pozdrawiam!
Co do odwagi to bez przesady , partyzantem nie jestem . Przemyślałem mocno za i przeciw , a że nie kupiłem promu kosmicznego Columbia za miliardy dolarów tylko moto za 7500zł to nie ma co przesadzać . Auta bym tak nigdy nie kupił (dla siebie), ale tutaj cena była atrakcyjna , sprzedawca nie był typowym handlarzem-ściemniaczem , koledzy obejrzeli moto i potwierdzili tylko stan motocykla , i już :) Wyjazd do Kartuz kosztowałby mnie jakieś 600zł plus minimum kilkanaście godzin za kółkiem , a znajomy przywiózł mi go za 100zł bo i tak jechał do mnie . Dodam że sprawdził papiery na miejscu , numer ramy itd i dopiero wtedy zapłacił za motor , w między czasie dostałem dokładne zdjęcia motocykla od właściciela . Stwierdziłem że w razie jak mi się moto nie spodoba , odejmę 500zł od ceny(które i tak wydałbym na wyjazd do Kartuz) i sprzedam go za 7tys ,prędzej czy póżniej ktoś by go kupił . Reasumując , z mojego punktu widzenia ryzyko było niewielkie . Jak to mówią , "Kto nie ryzykuje ten nie ma" , ja w swojej pracy często ryzykuję , już się przyzwyczaiłem ;)
Proszę się nie denerwować , historia zakończyła się happy endem , dziękuję wszystkim za pomoc .

#72 cykli

Forumowy wymiatacz

• Użytkownik
  • 1141 postów

Napisano 30 grudzień 2011 - 17:08

Elektrician, musimy przy najbliższej okazji pojeździć trochę, trzeba się odstresować 8-) Pojedziemy sobie np...do Przem.ka!he,he! :mrgreen:

#73 Przem.ek

Zadomowiony

• Użytkownik
  • 71 postów
  • LokalizacjaDolny Śląsk

Napisano 30 grudzień 2011 - 17:14

Dla złagodzenia atmosfery mam kilka pytań natury technicznej , a mianowicie :
Ponoć moto jest obniżone , chciałbym przywrócić go do oryginalnej wysokości , przyglądałem się zawieszeniu i szczerze mówiąc nie wiem które elementy z tyłu trzeba wymienić , bo z przodu to rozumiem że tuleje w lagach ?
Może jest ktoś na forum kto chciałby obniżyć sobie Gs-a ?
Chcę przystosować go trochę na dłuższe trasy , m.in zamontować gmole i kufry aluminiowe .
Może coś polecicie w ludzkiej cenie , wiem że są rodzime firmy które produkują taki sprzęt , jakieś doświadczenia?
No i chyba szybę touring trzeba założyć bo teraz to łeb urywa , tylko totalnie nie mam pojęcia jaką wybrać ...?
Dzięki za sugestie :)

#74 Przem.ek

Zadomowiony

• Użytkownik
  • 71 postów
  • LokalizacjaDolny Śląsk

Napisano 30 grudzień 2011 - 17:44

Wyświetl postUżytkownik cykli dnia 30 grudzień 2011 - 17:08 napisał

Elektrician, musimy przy najbliższej okazji pojeździć trochę, trzeba się odstresować 8-) Pojedziemy sobie np...do Przem.ka!he,he! :mrgreen:
Zapraszam , mamy w okolicy piękne trasy , np. na Jakuszyce .

#75 alik

Niutonometrus Pontifex Maximus, Czciciel Loctite'a

• Użytkownik
  • 5661 postów
  • Gadu-Gadu:3401056
  • LokalizacjaPoznań
  • Motocykl:KTM LC4 640 Adventure '03 ps. Łomot
  • Przebieg:62 tys

Napisano 30 grudzień 2011 - 18:14

W temacie obnizenia poszukaj troche na forum kilka razy poruszalismy ten temat.
Najlatwiej sprawdzic - zajrzyj pod moto - pokaz co tam masz za laczniki zawieszenia. Jaka dlugosc? Po drugie - lagi... czy sa na zero z polkami? Po trzecie amortyzator - nie bedzie tego widac, ale obnizony ma takie dystanse na tloczysku. Po czwarte - nozka boczna i centralna? Jakiej sa dlugosci?
Czekamy na odp. - moze w jakims stosownym watku? ;)
„Four wheels move the body. Two wheels move the soul.”

#76 Pawel

Honorowy Poznaniak

• Administrator
  • 6286 postów
  • Gadu-Gadu:7331577
  • LokalizacjaWrocław
  • Motocykl:Suzuki GSF1250S Bandit
  • Przebieg:Rośnie

Napisano 30 grudzień 2011 - 18:53

Gratki, gratki !!!
Do zobaczenia gdzieś po drodze. A co do "podziekowań" to postawisz jasne pełne w Bieszczadach :-)
Rób to co lubisz, a nie będziesz musiał pracować
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Simson SR50 '89 -> Gilera R1 '88 -> BMW F650GS Dakar '05 -> Suzuki DL650 V-Strom '07 -> Malaguti F12R '08-> Suzuki GSF1250SA '08 ->

#77 Przem.ek

Zadomowiony

• Użytkownik
  • 71 postów
  • LokalizacjaDolny Śląsk

Napisano 02 styczeń 2012 - 16:31

Wyświetl postUżytkownik alik dnia 30 grudzień 2011 - 18:14 napisał

W temacie obnizenia poszukaj troche na forum kilka razy poruszalismy ten temat.
Najlatwiej sprawdzic - zajrzyj pod moto - pokaz co tam masz za laczniki zawieszenia. Jaka dlugosc? Po drugie - lagi... czy sa na zero z polkami? Po trzecie amortyzator - nie bedzie tego widac, ale obnizony ma takie dystanse na tloczysku. Po czwarte - nozka boczna i centralna? Jakiej sa dlugosci?
Czekamy na odp. - moze w jakims stosownym watku? ;)
Pomierzyłem , napiszę w nowym wątku w odpowiednim dziale .
Ten wątek można uznać za zamknięty :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych