Skocz do zawartości

Chciałbym kupic F650 - niestety na GS brakuje kasy

34 odpowiedzi w tym temacie

#21 Peterka

...

• Użytkownik
  • 849 postów
  • Gadu-Gadu:38217640
  • LokalizacjaWrocław
  • Motocykl:Husqvarna TE610

Napisano 30 styczeń 2012 - 15:42

Wyświetl postUżytkownik leff dnia 30 styczeń 2012 - 14:49 napisał

To zaś komunał, ale bez kasy można prawie wszystko, tylko trzeba samozaparcia. :)

No tak, przyjeżdża kupiec po GSa bez kasy ale z samozaparciem.. :mrgreen:
Ci którzy rezygnują z Wolności w imię bezpieczeństwa, nie zasługują na żadne z nich.

#22 dakarowy

Głos Północy

• Użytkownik
  • 4077 postów
  • Lokalizacja/Pomorze
  • Motocykl:/rozKLEkotanaDRka ale 650

Napisano 30 styczeń 2012 - 17:50

Wyświetl postUżytkownik alik dnia 30 styczeń 2012 - 11:22 napisał

Nokian tydzień temu był o 1000 tańszy ;) Motor próbuje się sprzedać chyba od pół roku - za tą cenę kupi go jedynie ktoś bardzo zdecydowany na ten akurat model.
i ktoś kto uwierzy że akurat ten konkretny jest naprawdę tych pieniedzy wart, wpadnie jeszcze na wspaniałomyślny pomysł, ze lepiej mieć megazadbaną efkę w idealnym stanie w wyższej cenie, niż taniego zajechanego zwykłego GS-a :-P
Nigdy nie dyskutuj z debilem, bo najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kawasaki KLE500 91` (był) >Kawasaki KLE500 98` (był) > BMW F650GS Dakar 01` (był) > Yamaha XT660Z Tenere 09` (był) > Suzuki DR650 Dakar 91` (jest) > Kawasaki KLE650 Versys 07`(jest)

#23 Centrino

Maiordomus

• Użytkownik
  • 2077 postów
  • Gadu-Gadu:1733042
  • LokalizacjaLubin
  • Motocykl:BMW F650ST `99
  • Przebieg:4500

Napisano 30 styczeń 2012 - 17:58

Prawie 10tys to cena jak z pewexu. Co jak co ale ten model niejest jeszcze youngtimer`em wiec nie wydaje mi sie aby cena byla adekwatna do jego stanu.
Dołączona grafika

#24 martix35

Forumowy wymiatacz

• Użytkownik
  • 694 postów
  • LokalizacjaTarnowskie Góry
  • Motocykl:Kawasaki ZX6R

Napisano 30 styczeń 2012 - 23:04

Widzę że troszkę namieszałem koledze w głowie :) nawet pisał w moim imieniu, ale ja się nie gniewam. Prawda jest taka, że moja była już eFka jest do sprzedania. Stoi w serwisie MotoGarage (co nie znaczy że jest z nią coś nie halo) u moich kolegów od których nabyłem Kawe :) Może znowu za sprawą naszego nowego forumowicza trafi z powrotem na nasze forum :)
Yamaha Virago 535`91 r. - - -> Yamaha Virago 535`96 r.- - -> BMW F650`94 - - -> Kawasaki ZX6R :)

#25 borówka

Świeżak

• Użytkownik
  • 9 postów
  • LokalizacjaSzczecinek
  • Motocykl:chciałbym bmw

Napisano 31 styczeń 2012 - 10:10

czemu nie , tylko musze zaraz zadzwonic i spytac za ile chce ja sprzedac z nadzieja ze bedzie to przystepna suma

#26 smelka

Aktywny

• Użytkownik
  • 13 postów
  • LokalizacjaSzczecin
  • Motocykl:Daelim Roadwin

Napisano 31 styczeń 2012 - 21:20

a czy ktoś wie coś na temat tego suzki? jak sie on ma do BMW? Sam jestem najarany na GSa tylko ze boje sie że braknie kasy. A Suzuki xf 650 freewind stoją po ok. 6000zł. Spalanie koło 4l czyli bardzo podobne do GSa a jednoczesnie mniejsze od eFki. Bede miał około 8-9 tys (zalezy za ile sprzedam obecne moto) ale to dopiero jak w wordach wznowią egzaminy na A bo narazie na A1 śmigam 125ccm. Miał ktoś jakieś doświadczenia związane z tym modelem suzuki?

#27 dakarowy

Głos Północy

• Użytkownik
  • 4077 postów
  • Lokalizacja/Pomorze
  • Motocykl:/rozKLEkotanaDRka ale 650

Napisano 31 styczeń 2012 - 21:49

Wyświetl postUżytkownik smelka dnia 31 styczeń 2012 - 21:20 napisał

a czy ktoś wie coś na temat tego suzki? jak sie on ma do BMW? Sam jestem najarany na GSa tylko ze boje sie że braknie kasy. A Suzuki xf 650 freewind stoją po ok. 6000zł. Spalanie koło 4l czyli bardzo podobne do GSa a jednoczesnie mniejsze od eFki. Bede miał około 8-9 tys (zalezy za ile sprzedam obecne moto) ale to dopiero jak w wordach wznowią egzaminy na A bo narazie na A1 śmigam 125ccm. Miał ktoś jakieś doświadczenia związane z tym modelem suzuki?
Ja osobiście nie miałem, ale kolega ujeżdżał to g.wno i jeśli chodzi o porównanie, to go po prostu nie ma , BMW jest kilka las wyżej jeśli chodzi o prowadzenie i jakość wykonania jakichkolwiek elementów, być może Suzuki Freewind jest tani i dla niektórych dobry, każdy woli co innego.. wybór należy do Ciebie i to Ty powinieneś przejechać się i jednym i drugim, dopiero na tej podstawie sam stwierdzić co Ci bardziej pasi.. ;)
Nigdy nie dyskutuj z debilem, bo najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kawasaki KLE500 91` (był) >Kawasaki KLE500 98` (był) > BMW F650GS Dakar 01` (był) > Yamaha XT660Z Tenere 09` (był) > Suzuki DR650 Dakar 91` (jest) > Kawasaki KLE650 Versys 07`(jest)

#28 manioora

Stały bywalec

• Użytkownik
  • 187 postów
  • LokalizacjaMiasto Świętej Wieży
  • Motocykl:bmw 650 gs

Napisano 31 styczeń 2012 - 21:58

A Suzuki xf 650 freewind stoją po ok. 6000zł. Spalanie koło 4l czyli bardzo podobne do GSa
Nie samym spalaniem człowiek jeździ :)

W pełni zgadzam się z przedmówcą... sam zdecycuj co Ci bardziej pasi :)

#29 tomekwino

Stały bywalec

• Użytkownik
  • 200 postów
  • LokalizacjaRzeszów
  • Motocykl:BMW R 1200 GS

Napisano 01 luty 2012 - 09:51

.. poczytaj kolego o charakterystyce silnika danego modelu. W singlach dużej pojemności wibracje to jest duży problem lub jest mniejszy. Jeśli Suzi Ci się podoba i ma dobrą dla Ciebie cenę, będziesz musiał zaakceptować spore wibracje i szarpanie....
W singlu GS-a tego problemu w zasadzie nie ma lub jest minimalny.... kultura parcy " poza dzwiękiem" jest najwyższa w tej kalsie motocykli, spalanie i niezawodność, duże możliwe przebiegi, jakość wykonania ( nic nie trzeszczy, nie odpada podczas "off" ), to dodatkowe atuty jednak cena jest wyższa od innych marek.

#30 Marcin

Forumowy wymiatacz

• Użytkownik
  • 1395 postów
  • LokalizacjaRuda Ślaska
  • Motocykl:BMW F650 '95

Napisano 01 luty 2012 - 10:48

PODOBNO, ale to mowie, ze PODOBNO, bo ja, tez szukajac Freewind, natrafilem na taki problem i poczytałem trochę w sieci o tym, od wibracji silnika odkręca się umiejscowiony w silniku czujnik położenia biegu neutralnego. Z pozoru wygląda to jak przepalona żarówka, ale w praktyce potrafią się odkręcić śrubki mocujące ten czujnik w silniku. Nie wiem jak w BMW ale w Freewind ten czujnik jest wewnątrz silnika, w oleju, i te śrubki po odkręceniu się, znajdowane są na magnesie śruby spustowej oleju. O ile wcześniej nie wkręcą się w coś w silniku. :)
Pozdrawiam,
Marcin

#31 Bartek

Niezły wyjadacz

• Użytkownik
  • 434 postów
  • LokalizacjaGdańsk
  • Motocykl:F650GS 2000
  • Przebieg:30000

Napisano 01 luty 2012 - 12:05

co Wy wiecie o wibracjach..

Suzuki LS650..
tam człowiek czuje się jakby siedział bezpośrednio na głowicy.. jazda powyżej 110km powoduje brak czucia w rękach i stopach.
W lusterkach nie widać właściwie nic.
Ale nic sie nie odkręcało..

#32 tomekwino

Stały bywalec

• Użytkownik
  • 200 postów
  • LokalizacjaRzeszów
  • Motocykl:BMW R 1200 GS

Napisano 01 luty 2012 - 16:24

.. ja tak sobie myslę i myśle i wymyśliłem że o wibracjach to napewno najwięcej wie...

...wibrator.... :-P

#33 alik

Niutonometrus Pontifex Maximus, Czciciel Loctite'a

• Użytkownik
  • 5690 postów
  • Gadu-Gadu:3401056
  • LokalizacjaPoznań
  • Motocykl:KTM LC4 640 Adventure '03 ps. Łomot
  • Przebieg:62 tys

Napisano 01 luty 2012 - 19:01

Wyświetl postUżytkownik Bartek dnia 01 luty 2012 - 12:05 napisał

co Wy wiecie o wibracjach..

Suzuki LS650..
tam człowiek czuje się jakby siedział bezpośrednio na głowicy.. jazda powyżej 110km powoduje brak czucia w rękach i stopach.
W lusterkach nie widać właściwie nic.
Ale nic sie nie odkręcało..

Prawie jak w KTMie ;)
„Four wheels move the body. Two wheels move the soul.”

#34 smelka

Aktywny

• Użytkownik
  • 13 postów
  • LokalizacjaSzczecin
  • Motocykl:Daelim Roadwin

Napisano 01 luty 2012 - 21:26

Czyli wynika z tego że nawet nie ma co porównywać GSa z tym suzuki. Tyle że cena wyższa no ale jednak za coś się płaci. Wiem że wybór należy do mnie ale narazie jestem w klasie maturalnej także nie ma mowy o żadnej pracy żeby dorobić coś a kolejne lato jeździć 125ccm to tak nie do końca mi się uśmiecha. :P Czyli pewnie wyjdzie na to że kupię bmw f 650 ale bez tego któtkiego a jednak jak wiele znaczącego napisu "GS" :D

#35 manioora

Stały bywalec

• Użytkownik
  • 187 postów
  • LokalizacjaMiasto Świętej Wieży
  • Motocykl:bmw 650 gs

Napisano 01 luty 2012 - 21:54

Z moto się żenił nie bedziesz :)... Zdążysz jeszcze zarobić i kupić sobie młodszego...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych