Wielkie dzięki za miłe powitanie.
Mam kilka skromnych pytań na temat wyboru pierwszego motocykla, oczywiście BMW - bo od zawsze się podobają
A więc mam 192 cm wzrostu i ważę 95-100 kg.
Prawko zrobiłem 10 lat temu, od tamtego czasu zero kontaktu z motocyklem, a wcześniej też praktycznie nie jeździłem.
Chciałbym kupić pierwszą maszynę na zbliżający się sezon. Dodam, że jestem dość wysportowany i szybko zwykle łapię progres jeśli chodzi o różne zajawki:
1. Przy moich gabarytach uwzględniać F650gs, pomyśleć bardziej o F800gs, czy wziąć pod uwagę jeszcze coś innego?
Czy rzeczywiście F800 jest większy od 650, bo producent podaje wysokość siodła i różnic wielkich nie widzę, prócz mocy, wyposażenia, no i ceny.
2. W jaki mniej/więcej rocznik przy wyborze celować? Jaki wiek motocykla zapewnia dobry stosunek jakości do ceny + niski spadek wartości (choć oczywiście zdaję sobie sprawę, że temat mocno indywidualny i zależy min. od stanu tech.).
Maszyna ma dobrze, bezpiecznie jeździć i możliwie się nie psuć..
Jeśli powtarzam pytania z forum albo zadaję zbyt infantylne - sorry, ale dopiero wchodzę w temat
Budżet 27-30 tys. - łącznie z zakupem dobrego orzecha, butów, rękawic, oraz przyzwoitych pozostałych ciuchów.
Z góry dzięki za wszelkie pomocne podpowiedzi.
Pozdrawiam, Maciek