Polecane, niepolecane warsztaty
Napisano 18 październik 2010 - 22:04
W Toruniu polecam WILMAT (tak jak Vengosh), zas nie polecam dealera Yamahy firma ROBERT.
Nie polecam też AC Motors w Rumii. Moja zona zamowila dla mnie spodnie na prezent i przyslali nie ten model (o polowe tanszy - ciekawe ze nie na odwrót). Najgorsze jest to ze gdyby nie powiedziała co zamówiła to bym przyjął z satysfakcją i cieszył sie, zamiast miec 2 razy lepsze spodnie.
Napisano 05 luty 2011 - 02:50
Hasło "FORUM 650GS"
ADRES STRONY I KONTAKT Z JARKIEM (WŁAŚCICIEL):
http://www.skutermania.eu
Napisano 06 luty 2011 - 20:01
lokalizacja na trasie starogard - tczew
Napisano 28 luty 2011 - 19:11
Z braku czasu postanowiłem oddac sprzeta do małego serwisu. Podłączyc do kompa, sprawdzic błędy, wymienic filtry, olej, plyny, zmienic napęd. Krótko mówiąc prosta robota oprócz komputera, bo nie mam programu. Z czystym sumieniem mogę polecic serwis, gdyby... I tu zaczyna się moja przygoda. Przypuszczam, że pan dogrzewał się piecykiem, całkiem słusznej mocy i rozmiarów wszak zima jest i musi byc zimno.Niby pierdoła przytopiona końcówka lewego panelu (w końcu moje xmoto dosyc mocno poobijane ze wszystkich stron). Tylko pan mechanik powiedział mi, że przy przykręcaniu mu zaczeła się rozłazic więc ją wzmocnił grubą folią 3M. OK no problem powiedziałem.W domu coś mnie tkneło by zdjąc boczek i go oblookac.Odwróciłem go i wszystko było jasne. Przytopiła się panu końcówka i próbował się ratowac czym POXYLINĄ!!! Ulepił końcówkę z tego ciasta i zamaskował folią. Naprawdę olałbym to gdyby mnie nie oszukał.Wisiało by mi to kolo małego, a tak muszę się z nim użerac . Fakt nowy boczek kosztuje 174 dołki, mój był poobijany i podrapany. Cóż począc wnerwiac się i walczyc czy olac dziada i robic mu relkamę w necie?
Napisano 28 luty 2011 - 19:22

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Simson SR50 '89 -> Gilera R1 '88 -> BMW F650GS Dakar '05 -> Suzuki DL650 V-Strom '07 -> Malaguti F12R '08-> Suzuki GSF1250SA '08 ->
Napisano 18 maj 2011 - 14:22
arkadio72 napisał:
Napisano 22 czerwiec 2011 - 23:03
1) Olej wymieniałem w tym samym serwisie, jestem prawie pewien, że nie wlali ilości zgodnie z serwisówką, tylko "na oko" więc ciśnienie było za wysokie ale dlaczego wcześniej lampka się nie paliła?
2) Może robili jakieś testy w związku z naprawą i robili "dolewki" oleju?
3) Może mam walniętą uszczelkę pod głowicą, z tym że wyciągając strzykawką olej miałem możliwość zobaczenia go z bliska, naprawdę wygląda normalnie, nie jest ani odrobinę jaśniejszy.
Wracając do serwisanta to załamałem się poziomem "fachowości" w związku z tym, że nie wpadł na to co ja. Można się tylko domyślać jak wyglądała kontrola motocykla za 330 zł. Jedyną dobrą rzeczą w tym wszystkim jest to, że wykryli "spadniętą"
Napisano 22 czerwiec 2011 - 23:19
Potwierdza się niestety moja opinia: najlepiej naprawiać/psuć samemu - przynajmniej można mieć pretensje do właściwej osoby
Co z tą pompą - sprawdzałeś coś?
Napisano 22 czerwiec 2011 - 23:25
alik napisał:
Potwierdza się niestety moja opinia: najlepiej naprawiać/psuć samemu - przynajmniej można mieć pretensje do właściwej osoby
Co z tą pompą - sprawdzałeś coś?
Napisano 22 czerwiec 2011 - 23:26
Napisano 28 czerwiec 2011 - 14:27
Pozdrawiam i dzięki za wszelkie info
Napisano 29 czerwiec 2011 - 20:34
tom7 napisał:
Pozdrawiam i dzięki za wszelkie info
Witaj, Tarnowskie Góry niedaleko od Gliwic polecam MOTOGARAGE (www.serwis-motogarage.pl) na ul. Oświęcimskiej w Tarnowskich Górach. Chłopaki są naprawdę dobrzy, motocykle to ich pasja. Serwisowałem u nich moją eFkę po zakupie, bo była troszkę "niedopieszczona", wszystko zrobili super, za niedługo jadę wymienić u nich napęd bo już mi się kończy. Tylko najlepiej przed wizytą zadzwonić bo obłożenie warsztatu mają ogromne.
Bliżej Gliwic masz jeszcze MOTOCYKL (www.motocyklzabrze.pl) w Zabrzu Grzybowicach na trasie Gliwice - Tarnowskie Góry, tam serwisowałem swój poprzedni motocykl Yamahe VIRAGO i też polecam.
Napisano 29 czerwiec 2011 - 20:51
Napisano 29 czerwiec 2011 - 21:34
tom7 napisał:
Nie ma za co
Napisano 02 lipiec 2011 - 10:28
Adres:
ul. Tyniecka 29A (w pobliżu węzła A2 - Komorniki).
Mapa: http://maps.google.com/maps/ms?ie=UTF&m ... e497c2f27d
Zespawane elegancko, organoleptycznie badałem wytrzymałość i wydaje się bliska pierwotnej, jeśli nie lepsza.
Rano oddałem, popołudniu było gotowe. Za jeden element - mocowanie kufra skasowano 20 zł.
Polecam.
Pozdrawiam, Bartek
Napisano 02 lipiec 2011 - 13:45

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Simson SR50 '89 -> Gilera R1 '88 -> BMW F650GS Dakar '05 -> Suzuki DL650 V-Strom '07 -> Malaguti F12R '08-> Suzuki GSF1250SA '08 ->
Napisano 21 wrzesień 2011 - 12:53
podpowiedzcie proszę gdzie w Poznaniu i okolicy można go oddać w pewne rece?
warsztat LM? który jest dealerem BMW ale akurat nie w Poznaniu?
RP Moto, gdzie serwisuję motocykle od kilku lat i im ufam, choć oni są dealerem Kawy
Motorownia, którą wszyscy wszem i wobec polecali, ale nie znam tam nikogo i niewiele mają wspólnego z BMW
Smorawiński?
wiem, wiem Pawelec, ale to jest w NT, a to spory kawałek i kłopot
Napisano 21 wrzesień 2011 - 13:24
marcinn72 napisał:
podpowiedzcie proszę gdzie w Poznaniu i okolicy można go oddać w pewne rece?
warsztat LM? który jest dealerem BMW ale akurat nie w Poznaniu?
RP Moto, gdzie serwisuję motocykle od kilku lat i im ufam, choć oni są dealerem Kawy
Motorownia, którą wszyscy wszem i wobec polecali, ale nie znam tam nikogo i niewiele mają wspólnego z BMW
Smorawiński?
wiem, wiem Pawelec, ale to jest w NT, a to spory kawałek i kłopot
Jeżeli jako LM masz na myśli Liberty na Dąbrowskiego, to niestety nie polecam :evil:
Motorownia, z nich korzystam, mają kompa do naszych BeEmek, więc nie musisz jechać do Smorawy, tylko BROŃ BOŻE nie mów, że Ci się nie spieszy
Smorawa, jest tam jeden mechanik od motków super fachura, ale niestety nie mam jak wyciągnąć do niego jakiś kontakt na priv, a przez Smorawe nie chce mi się tam jeździć, bo przy biurku siedzą dupki :twisted:
Napisano 21 wrzesień 2011 - 13:43
chociaż, nie znam się na tym
niemniej dobrze wiedzieć, że maja komputer kompatybilny z BMW bo RP niestety nie mógł się połączyć, wprawdzie mówił że ściągają update, ale na razie i tak komputer chyba najmniej potrzebny
co do LM miałem mieszane uczucia bo raz spotkałem tam chłopaka na Dakarze psioczącego, że od kilku tygodni nie może się doczekać pompy hamulca i motek stał u nich, nic się nie działo
Napisano 21 wrzesień 2011 - 15:11
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych