Skocz do zawartości
Logan

Bezpieczeństwo, Niebezpieczne sytuacje

Recommended Posts

Gdzieś pod Rzeszowem na a4Screenshot_20250906_194148_Facebook.jpg

Wysłane z mojego SM-S901B przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
KTM się porysował 
I to nie jeden. Ciekawe czy handlarz wracał z Niemiec czy to byl transport prywatnych motocykli gdzieś na południe

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
I to nie jeden. Ciekawe czy handlarz wracał z Niemiec czy to byl transport prywatnych motocykli gdzieś na południe

Transport prywatnych..
Jakieś problemy z ubezpieczycielem, w sensie z oc sprawcy, poza lawetą i motocyklami bus też ucierpiał IMG-20250906-WA0002.jpg

Wysłane z mojego SM-S936B przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

A4 do góry kołami.
https://www.facebook.com/share/p/1QU4hEu2ZC/

Lekko poobijany, medycznie opatrzony, psychicznie jako tako, Informacyjnie juz z domu:
Prawko C+E od 25lat, jeżdżę 80 000km rocznie, 30 000km z przyczepami ciężkimi, i ok 15 000km na moto.
Woziłem całą Europę, sam jeżdżę moto z grupami, wiozę jak swoje lub dla Przyjaciół. Śpię nocami, jeżdżę w dzień 800-1200km, tempomat 80-95kmh w zależności od warunków.
W domu czekają, nie robie tego zawodowo.

Tym razem nie dowiozłem, kierunek Mediolan i Alpy.

Ładunek zgodnie z dmc, nie przeważone, 13szt sumarycznie zamocowane komisyjnie i zgodnie ze sztuk rozłożenia mas. Auto 2023r, przyczepa 2024r.

A4 okolice Brzeska, 7:00 sobota rano mały ruch, 3os w kabinie 90kmh na tempomacie prawym pasem, dostajemy strzał w lewy tylny róg przyczepy. Ogon stawia bokiem, najpierw lewo potem prawo i drugie lewo juz na dwóch kołach, pociaga busa, obraca i kładzie na lewy bok, suniemy, przyczepa łamie zaczep, uderza jeszcze w budę busa (złamany tylny górny narożnik) obraca się i leży do góry kołami.
Wychodzimy jak z czołgu, z tyłu dym, auto skasowane do połowy, ludzie wygrzebują sie powoli.
Nie wiem czy przysnął czy do wyprzedzania źle ocenił odległość/ prędkość, stało sie jak sie stało, sprzatanie 5h, jest winny, działamy z OC sprawcy, czeskie Generali.

Przepraszam zainteresowanych za brak wyjazdu, dziękuję wszystkim za chęć pomocy i słowa wsparcia.

Jeśli masz pewnego prawnika co wie i chce sie tym zająć od A do Z, zapraszam do kontaktu.

Admin, Będę wdzięczny za wyłączenie komentarzy.

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

O to koło mnie, pechowy ten odcinek A4 jest. Na szczęście to tylko sprzęty... tyle że kłopot jak ze wszystkim, no i plany wyjazdowe poszły w piz...!

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

To coś spadło 5km od mojej chałupy (Czosnówka) Świadkowie przelotu słyszeli dźwięk motocykla więc na moto po nocy nie latam :default_mellow: Wszystkie bankomaty w okolicy puste.

• Like 1

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
https://www.facebook.com/share/r/1LWhiJrLFz/

Wszystko przez ten iskrowy zapłon i czerwoniowe paliwo.

"Paweł mówił, że on coś słyszał.. jakieś coś.. tylko myślałem, że to jego wentylatory u niego w chlewni.. co nie?.."

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Co nie.

ride, eat, sleep, repeat...

• Like 2

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Jezierku drogi.. pytanie do Pawła było. Co nie??

• Like 1

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Co nie.

ride, eat, sleep, repeat...

• Like 1

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

KONIEC ŻARTÓW NA DROGACH! OD JUTRA WIĘZIENIE ZA PRĘDKOŚĆ

W czwartek, 29 stycznia 2026 r., wchodzą w życie najbardziej drastyczne zmiany w przepisach drogowych od dekad. Rząd wypowiada wojnę piratom drogowym

Co się zmienia? Oto najważniejsze punkty, które musisz znać:

WIĘZIENIE ZA PRĘDKOŚĆ
Nowy art. 178d Kodeksu Karnego: Za rażącą prędkość połączoną z narażeniem życia innych osób grozi od 3 miesięcy do 5 lat więzienia! O tym, czy dostaniesz mandat, czy trafisz przed sąd, może zdecydować policjant na miejscu.

WALKA Z NIELEGALNYMI WYŚCIGAMI
Udział w nielegalnym wyścigu to teraz przestępstwo (do 5 lat więzienia). Dodatkowo zloty powyżej 10 aut wymagają zgody urzędu – inaczej posypią się wysokie grzywny.

DOŻYWOTNIA UTRATA PRAWA JAZDY
Wsiadłeś za kółko mimo sądowego zakazu? Stracisz uprawnienia na zawsze. Bez wyjątków.

KONIEC Z DRIFTEM
Od marca 2026 r. "strzał ze sprzęgła" i celowe wprowadzanie auta w poślizg na drogach publicznych będzie kosztować min. 1500 zł. Recydywa? 5000 zł i utrata prawka na 3 miesiące.

ZABIERANIE PRAWY JAZDY POZA MIASTEM
Od 3 marca 2026 r. stracisz prawo jazdy na 3 miesiące za przekroczenie prędkości o +50 km/h również na drogach jednojezdniowych poza terenem zabudowanym!

BRAK REDUKCJI PUNKTÓW
Od czerwca 2026 r. punkty za najcięższe wykroczenia (np. wyprzedzanie na pasach) nie będą kasowane na kursach w WORD. Raz wpisane, zostają na koncie.

Także tego

Wysłane z mojego SM-S931B przy użyciu Tapatalka

• Like 1

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Wszystko dla naszego bezpieczeństwa. Ok.

Tylko jeszcze jeden nie napisany a działający punkt do tych zmian:

Nie dotyczy p/osłów którzy to podpisali bo jak on zap.....rza w terenie zabudowanym 200 to jest to ,,stan wyższej konieczności,, bo ma bardzo ważne sprawy wagi państwowej.

• Like 2

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

KONIEC ŻARTÓW NA DROGACH! OD JUTRA WIĘZIENIE ZA PRĘDKOŚĆ

W czwartek, 29 stycznia 2026 r., wchodzą w życie najbardziej drastyczne zmiany w przepisach drogowych od dekad. Rząd wypowiada wojnę piratom drogowym

Co się zmienia? Oto najważniejsze punkty, które musisz znać:

WIĘZIENIE ZA PRĘDKOŚĆ
Nowy art. 178d Kodeksu Karnego: Za rażącą prędkość połączoną z narażeniem życia innych osób grozi od 3 miesięcy do 5 lat więzienia! O tym, czy dostaniesz mandat, czy trafisz przed sąd, może zdecydować policjant na miejscu.

WALKA Z NIELEGALNYMI WYŚCIGAMI
Udział w nielegalnym wyścigu to teraz przestępstwo (do 5 lat więzienia). Dodatkowo zloty powyżej 10 aut wymagają zgody urzędu – inaczej posypią się wysokie grzywny.

DOŻYWOTNIA UTRATA PRAWA JAZDY
Wsiadłeś za kółko mimo sądowego zakazu? Stracisz uprawnienia na zawsze. Bez wyjątków.

KONIEC Z DRIFTEM
Od marca 2026 r. "strzał ze sprzęgła" i celowe wprowadzanie auta w poślizg na drogach publicznych będzie kosztować min. 1500 zł. Recydywa? 5000 zł i utrata prawka na 3 miesiące.

ZABIERANIE PRAWY JAZDY POZA MIASTEM
Od 3 marca 2026 r. stracisz prawo jazdy na 3 miesiące za przekroczenie prędkości o +50 km/h również na drogach jednojezdniowych poza terenem zabudowanym!

BRAK REDUKCJI PUNKTÓW
Od czerwca 2026 r. punkty za najcięższe wykroczenia (np. wyprzedzanie na pasach) nie będą kasowane na kursach w WORD. Raz wpisane, zostają na koncie.

Także tego

Wysłane z mojego SM-S931B przy użyciu Tapatalka

Podoba się nie podoba.. większość ma chyba sens
Tak jak z tą jazda po alkoholowemu, o którym nic nie napisałeś
Chyba najgorsze jest obecnie to..
"ZABIERANIE PRAWY JAZDY POZA MIASTEM
Od 3 marca 2026 r. stracisz prawo jazdy na 3 miesiące za przekroczenie prędkości o +50 km/h również na drogach jednojezdniowych terenem zabudowanym!"

w takim prawodawstwie to ja za długo nie pojeżdżę

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
17 minut temu, dakarowy napisał:

Podoba się nie podoba.. większość ma chyba sens emoji51.pngemoji43.pngemoji94.png
Tak jak z tą jazda po alkoholowemu, o którym nic nie napisałeś emoji848.png
Chyba najgorsze jest obecnie to.. emoji28.png
"ZABIERANIE PRAWY JAZDY POZA MIASTEM
Od 3 marca 2026 r. stracisz prawo jazdy na 3 miesiące za przekroczenie prędkości o +50 km/h również na drogach jednojezdniowych terenem zabudowanym!"
emoji51.png
w takim prawodawstwie to ja za długo nie pojeżdżę emoji848.pngemoji28.png

Jesteś w takim wieku, że czas zadbać o zdrowie, a powszechnie wiadomo, że chodzenie (dodam: na nogach) bardzo jest wskazane. 

Poseł myśli o Tobie nawet jak myślisz, że nie powinien...:cafe4:

• Like 1

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Żeby dodać komentarz, musisz założyć konto lub zalogować się

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą dodawać komentarze

Dodaj konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się tutaj.