sebeka

Użytkownik
  • Zawartość

    4
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Reputacja

0 Neutral

O sebeka

  • Tytuł
    Małomówny

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Lokalizacja:
    Piaseczno
  • Motocykl
    Aprilia Pegaso 650 1999r

Ostatnie wizyty

142 wyświetleń profilu
  1. Jak nie dasz rady bierz motka na przyczepkę i przyjeżdżaj w którąś sobotę to coś poradzimy :) daleko nie masz :P Dzięki za propozycje-może w tą sobotę? ;) Mam taki chiński moduł więc coś spróbuję zrobić.
  2. Dzięki za zainteresowanie i szybką odpowiedź. Myślałem o raczej o włożeniu swojego modułu do sprawnego moto. Spróbuje w sobotę sprawdzić tak jak piszesz. Czyli na krótko przewód z impulsatora i któryś ze statora. Co jeśli mam uszkodzony stator? Da radę to jakoś inaczej podłączyć?
  3. Witam, mam problem z uruchomieniem- brak iskry. Po pomiarach modułu nie wychodzi dokładnie to co w servis manualu. Posiadam pegaso 650 1999r. na gaźnikach. Chciałbym u kogoś z Was spradzić ten moduł. Jestem z Piaseczna.
  4. Cześć. Chciałbym przedstawić swój problem , może ktoś by coś podpowiedział. Kupiłem uszkodzoną aprilkę. Po rozebraniu okazało się, że uszkodzony stator alternatora. Magneto odpadło ( obcięte osiem śrób mocujących uszkodziło uzwojenie). Nie wiem jak to się stało. W tej chwili czekam na stator. Chciałem odpalić silnik. Zamontowałem koło magnesowe. Wydaje mi się, że powinien zapalić bez statora ale brak iskry. Sprawdziłem impulsator - odłączony pokazuje 240 omów. Nie wiem czy dobrze. Napięcie jakie udało mi się zmierzyć to 0,5 v. Przerwa na nim ustawiona na 0,7.Świeca sprawdzona Co dalej?
  5. Witajcie. Od niedawna stałem się posiadaczem, co prawda nie BMW ale sprzenta o podobnym serduszku, czyli Pegaso 650. Mam nadzieję, że przyjmiecie do szacownego grona. Jeszcze raz pozdrawiam wszystkich.