Mario 6na9 7 465 Zgłoś ten post Napisano 21 Czerwiec 2021 (edytowane) Ten, tego, no - jedziemy. Bartek na plecaczka. Środa, godzina 15.05. startujemy z Warszawy. Piątek. Geometryczny środek Polski. Tum. Kolegiata, kościółek i skansen. Łęczyca. Zamek. Besiekiery. Wietrzychowice. Grobowce. i sarenka Lucień. Ruiny luksusowego ośrodka wypoczynkowego z czasów PRL. Nocujemy nad Jeziorem Białym k, Gostynina. Jesteśmy sami. CDN. Edytowane 21 Czerwiec 2021 przez Mario 6na9 20 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
Mario 6na9 7 465 Zgłoś ten post Napisano 22 Czerwiec 2021 (edytowane) Czwartek. Noc była rześka i troszkę zmarzłem bo miałem tylko lekki kocyk. Następne dnie i noce sprawią że zatęsknię za chłodnym tyłkiem. Startujemy w kierunku Bydgoszczy gdzie jesteśmy umówieni z KaeS. Cześć, cześć i idziemy zwiedzać. FABRIK, Exploseum - muzeum na terenie DAG Fabrik Bromberg. Fabryka w czasie wojny produkowała ogromne ilości materiałów wybuchowych które w znacznej części pokrywały zapotrzebowanie na front wschodni. Ogólnie fajnie to jest zorganizowane, poruszamy się po zaadoptowanych budynkach, podziemnymi korytarzami i można się sporo dowiedzieć ale eksponaty nawiązujące do okresu średniowiecza lub temat bomb atomowych to coś chyba nie halo. Osobiście spodziewałem się czegoś więcej. Następny punkt to Runowo Krajeńskie gdzie znajdują się ruiny pałacu. KaeS ustawia Garmina przy pomocy Osmanda i dzida. Jedzie się elegancko tyle że jak się okazuje zamiast pod pałacem lądujemy w szczerym polu z wiatrakami prądotwórczymi. Taki tam błąd w cyferkach. Nerw mi skoczył bo zrobiliśmy 55 km w zupełnie innym kierunku ale Bartek luzuje ,, tatuś taka przygoda,,. Sprawdzając trzy razy ustawiamy nowe koordynaty i jedziemy. Trasa inna to ,,po drodze,, zamek w Świeciu. Runowo Krajeńskie Jastrowie. Szczecinek. Bunkier muzeum, drugi bunkier, Cmentarz Ewangelicki, Wieża Bismarcka Plan na dziś zakładał dotarcie nad morze ale nie damy rady więc lądujemy w Borne Sulinowo. Nocleg znajdujemy za jakimś szóstym podejściem bo albo na jedną noc to nie, albo cena pewex, albo warunki gorsze jak pod namiotem, albo moto nocuje na ulicy. Ostatecznie trafiamy na nowy domek a w dodatku na działce jest basen. KaeS ogląda mecz a ja z Bartkiem kończymy dzień nocnym basenowaniem. CDN. Edytowane 22 Czerwiec 2021 przez Mario 6na9 17 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
Mario 6na9 7 465 Zgłoś ten post Napisano 25 Czerwiec 2021 Piątek. Gorąco jak ..... Wstajemy wypoczęci i zmieniając plan lecimy w stronę Świnoujścia. Omijamy niektóre zaplanowane atrakcje byle tylko się nie zatrzymywać. ......, FABRIK, ...... Świnoujście. Fort Gerharda. Latarnia. Police. Ruiny fabryki benzyny syntetycznej produkowanej z węgla kamiennego. Nocujemy nad jeziorem pod namiotami. Tego dnia zaliczyliśmy też mało przyjemną przygodę. Poszliśmy na obiad w Policach i jakaś menda społeczna ukradła Bartka rękawice. KaeS miał dodatkowe więc bez problemu ale skojarzyłem że obok restauracji widziałem salon motocyklowy. Idziemy z Bartkiem pytam o rękawice opowiadając co zaszło i wiecie co ...... pan właściciel zaczął jęczeć, że już zamknięte, kasa wyłączona, że nie wie czy ma i kilka jeszcze innych tekstów. Nie lubię się prosić więc zrobiłem odwrót i tyle. Pan ,,motocyklista,, wsiadł na wypasionego HD i pojechał. CDN. 17 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
lcoo 5 889 Zgłoś ten post Napisano 27 Czerwiec 2021 Śmiało można napisać o panu ze sklepu, że ch.. nie motocyklista. A czytając byłem przekonany, że wynalazł Wam rękawice spod lady... 4 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
artex 8 451 Zgłoś ten post Napisano 27 Czerwiec 2021 To Sławek też był na tej wycieczce? Na zdjęcie się nawet nie załapał, nic nie napisze od siebie? Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
Mario 6na9 7 465 Zgłoś ten post Napisano 27 Czerwiec 2021 Sławek był ale teraz jest w fazie wyciszenia. Musi Ci wystarczyć zdjęcie jego namiotu widocznego na drugim planie 3 1 2 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
dakarowy 26 649 Zgłoś ten post Napisano 27 Czerwiec 2021 Sławek był ale teraz jest w fazie wyciszenia. Musi Ci wystarczyć zdjęcie jego namiotu widocznego na drugim planieNa tym forum każdy ma jakąś fazę Wysłane z mojego SM-J730F przy użyciu Tapatalka 4 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
Mario 6na9 7 465 Zgłoś ten post Napisano 28 Czerwiec 2021 Sobota. Gorąco w ch.... Klima na maxa i jedziemy. Swobnica. Zamek. Chojna. Poradzieckie lotnisko. Gądno. Ruiny pałacu. Kostrzyn nad Odrą. Twierdza i Stare (umarłe) Miasto. MRU Pniewo. Kolonia Kęszyca. Osada wojskowa coś jak Borne Sulinowo. Pomnik żołnierza którego mieszkańcy nie pozwolili zburzyć. Kłopot. Ruiny mostu. Przeprawa promowa przez Odrę. Dobijamy do Gubina gdzie nocujemy pod dachem. Dziś mecz Polska - Hiszpania i Bartek chce obejrzeć. Atrakcja wieczoru to pokaz fajerwerków tuż obok hotelu. CDN. 13 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
Mario 6na9 7 465 Zgłoś ten post Napisano 29 Czerwiec 2021 Niedziela. Wracamy do domu. ........, ........, FABRIK Gubin. Fara. Biecz. Krzystkowice. Ruiny fabryki amunicji. Robi wrażenie i trzeba by poświęcić więcej czasu żeby zobaczyć całość. Tu się rozdzielamy. Drwalewice. Pałac. Kłoda Górowska. Pałac. Na sprzedaż jak by ktoś był zainteresowany. Szedziec. Pałac. Też na sprzedaż. Tak jedziemy i jedziemy aż dojechaliśmy na Koniec Świata. Teraz prosto do domu. Nakręciliśmy 2171 km. Mieliśmy wracać w poniedziałek ale upał nas wykończył i postanowiliśmy skrócić wyjazd. Bartek tak podsumował wyjazd ,,dupę to mi chyba odparzyło ale było fajnie,,. Szerokości. 14 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
lcoo 5 889 Zgłoś ten post Napisano 29 Czerwiec 2021 14 minut temu, Mario 6na9 napisał: Tak jedziemy i jedziemy aż dojechaliśmy na Koniec Świata. Fajnie się czyta i ogląda! A tych chat to już po dwie w każdej wsi ;)! Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
Mario 6na9 7 465 Zgłoś ten post Napisano 29 Czerwiec 2021 (edytowane) 18 minut temu, lcoo napisał: Fajnie się czyta i ogląda! A tych chat to już po dwie w każdej wsi ;)! 1. Dzięki. 2. Ta wiata znajduje się we wsi o nazwie Koniec Świata koło Głuszyny. Nie mogłem zrobić zdjęcia z tablicą miejscowości bo ją ukradli. Edytowane 29 Czerwiec 2021 przez Mario 6na9 4 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
lcoo 5 889 Zgłoś ten post Napisano 29 Czerwiec 2021 Ja nie o wsi, ja o tych chatach . 1 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
Pawel 55 835 Zgłoś ten post Napisano 29 Czerwiec 2021 Fajna wycieczka z telefonu 2 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
dakarowy 26 649 Zgłoś ten post Napisano 30 Czerwiec 2021 Poza tym co wyżej napisano to i foty też bardzo dobre Wysłane z mojego SM-J730F przy użyciu Tapatalka 1 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
Piotreo 2 564 Zgłoś ten post Napisano 2 Lipiec 2021 Ekipa pozdrawia z Bieszczad. Miały być namioty ale też jest zajebiście Wysłane na Berdyczów... 15 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
Piotreo 2 564 Zgłoś ten post Napisano 3 Lipiec 2021 Wyprawy ciąg dalszy .... Wysłane na Berdyczów... 13 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
Mario 6na9 7 465 Zgłoś ten post Napisano 4 Lipiec 2021 Piotreo, na serio wrzuciłeś w FABRIK,..... a myślałem że jaja sobie robisz. Dnia 2.07.2021 o 19:17, Piotreo napisał: Tym razem nie mój stał przykryty. Taka sytuacja. 3 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
Vengosh10 13 184 Zgłoś ten post Napisano 9 Lipiec 2021 Tak być koło Bydgoszczy i nie dać znać.... Pokazałbym Wam ciekawsze rzeczy niż DAG. 2 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
Mario 6na9 7 465 Zgłoś ten post Napisano 9 Lipiec 2021 Godzinę temu, Vengosh10 napisał: Tak być koło Bydgoszczy i nie dać znać.... Pokazałbym Wam ciekawsze rzeczy niż DAG. Dzięki. Trzeba będzie podjechać jeszcze raz tylko w tamte rejony. Pozdro. 1 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach
Piotreo 2 564 Zgłoś ten post Napisano 12 Lipiec 2021 Dnia 9.07.2021 o 09:40, Vengosh10 napisał: Tak być koło Bydgoszczy i nie dać znać.... Pokazałbym Wam ciekawsze rzeczy niż DAG. To organizuj termin na działce (czy gdzie to tam)... Będziem myśleć Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na stronach