Skocz do zawartości
jaczyno

G650x Challenge brak świateł mijania

Recommended Posts

niestety padły mi światła mijania, zmieniłem żarówkę (H4) ale dalej nic... długie i postojowe świecą .

Ma ktoś jakiś pomysł co dalej robić? jutro posprawdzam wtyki... światła włączają się przy zapaleniu moto wiec nie ma specjalnego przełącznika na światła mijania.

Jestem noga z elektryki więc proszę o cierpliwość :)

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

A bezpieczniki sprawdziłeś?Wiosną miałem taki sam problem, bezpiecznik wizualnie wyglądał na OK, po wymienia na nowy światło zagrało i do dziś wszystko gra i buczy. Winą za przepalenie bezpiecznika ponosiły wszelkie inne odbiorniki, które dodatkowo były podłączone do plusa na tyle światło, które wtedy również ledwie się żarzyło.

Edytowane przez KaeS

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Jest osobny bezpiecznik do świateł mijania w tym wynalazku??? Ja to bym chyba przejrzał kostkę tę, która się etyka w żarówkę. A jak jesteś noga z elektryki, to z asfaltu pierwsza w lewo i jebaj na długich! Dzikom nie przeszkadza!

Wysłane z bagna


  • Like 1

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Myślę, że jest. W małym geesie kostka z bezpiecznikami znajduje się pod siedzeniem, tuż przy komputerze. 

Można też sprawdzić połączenia na kostkach i dla pewności spryskać styki kontaktem s, oby nie za dużo bo może ten preparat zacząć również i przerodzić pomiędzy innymi pobliskimi stykami. Potem najlepiej byłoby wydmuchać nadmiar preparatu (można paszczą) albo spryskać kontaktem u.

Ja raz użyłem WD 40 i też przyniosło oczekiwany skutek. 

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

spróbuję podmienić bezpieczniki i wszystko przeczyścić... tak, tam jest h4 . Najgorsze, że od dawna nie miałem czasu aby jeździć, a jak już się znalazło trochę wieczorem to dupa :)...

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Na początek przejrzeć w jakim stanie są połączenia, czy coś się rozłączyło albo jakiś przewód nie urwał. Jeśli wizualnie wszystko jest ok, to schemat, woltomierz i szukać dalej.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

A długie działają? Bo może kabelek od mijających się przetarł ;)

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Żeby dodać komentarz, musisz założyć konto lub zalogować się

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą dodawać komentarze

Dodaj konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się tutaj.

Zaloguj się teraz

×